VI.BE

Poppunt is dood, leve VI.BE!

Vanaf vandaag heeft al wie actief bezig is met muziek er een bondgenoot bij. Poppunt wordt VI.BE: een groter en sterker aanspreekpunt dat er staat voor élke artiest uit eender welk genre, van beginner tot professional en van lokaal tot internationaal. Met één organisatie die bruggen bouwt tussen genres en niveaus kunnen we meer dan ooit ons talent ondersteunen en op de kaart zetten, tot voorbij de landsgrenzen.

04.02.20

Nieuws

Eind december 2018 gaf de Vlaamse Regering groen licht om de opdracht uit te breiden van Poppunt, het aanspreekpunt voor beginnende tot semi-professionele muzikanten en dj’s uit pop, rock, dance en aanverwante muziekgenres. Bij Poppunt zetten we ons al meer dan 20 jaar vol goesting in voor een gezond muziekklimaat en zullen dat ook in de toekomst blijven doen.

Vanaf vandaag luisteren we echter naar de naam VI.BE en kunnen zowel beginners, professionele artiesten als muzieksector bij ons terecht – ongeacht hun muziekgenre. De strikte scheiding tussen niveaus en genres binnen de niet-klassieke muziek beantwoordde steeds minder aan een snel veranderende en competitieve muziekwereld. 

We vonden het hoog tijd om de grenzen tussen genres en niveaus open te breken.

Luc Nowé – directeur VI.BE

Grenzen openbreken

Door de verrijking met kennis en expertise van het niet-klassieke muziekteam van Kunstenpunt, kunnen artiesten uit eender welk genre meer dan ooit bij VI.BE terecht voor advies. Muziekprofessionals blijven op onze site nu ook op de hoogte van de meest recente trends en ontwikkelingen binnen de muziekindustrie. Ons kansenplatform vi.be, waarmee we op 6 jaar tijd meer dan 12.000 speel- en mediakansen creëerden voor artiesten, heet nu VI.BE platform en blijft bestaan als onderdeel van de vernieuwde website.

Op lokaal en nationaal niveau zal VI.BE blijven ijveren voor een context waarin artiesten kunnen groeien en schitteren, met initiatieven zoals Sound Track, Lokale Helden, Stoemp!, de Popraad en nu ook de MIA’s. VI.BE wil organisaties en beleidsmakers overtuigen van het belang van muziek. Daarbij speelt de organisatie in de eerste plaats de rol van ‘verbinder’, door spelers samen te brengen en netwerking en overleg te ondersteunen.

De voorbije maanden kwam er in dialoog met tal van spelers uit de sector en na een bevraging bij duizenden muzikanten een ambitieus beleidsplan tot stand. We tonen ons daarin gretig maar ook nederig. Binnen de huidige besparingen is het onmogelijk om alle dromen, ambities en noden waar te maken. We moeten keuzes maken. De komende jaren vinkt VI.BE internationalisering en export van Vlaamse en Brusselse artiesten aan als één van de prioriteiten.

De prestaties van onze nationale voetbal- en hockeyploegen zetten ons land wereldwijd op de kaart. Wat met sport kan, moet met muziek ook kunnen. Onze kleine regio bulkt van het muzikaal talent en verdient een sterk exportplan.

Luc Nowé

Twintig jaar geleden begonnen Poppunt Vlaanderen en Muziekcentrum Vlaanderen (het toenmalige steunpunt voor professionele artiesten en muzieksector, later samengevoegd bij Kunstenpunt) elk aan hun missie met liefde voor muziek en veel goesting om te werken aan een gezond muzieklandschap. Dat DNA blijft behouden, maar vandaag komen beiden samen in één organisatie. Iedereen die al ooit op een podium of in een zaal gestaan heeft, weet hoe een muzikale vibe voelt. Die vibe willen wij ademen en uitdragen. We werken al twintig jaar met vuur voor artiest en sector en zullen dat blijven doen.

VI.BE zkt stagiairs 2022

Reclame