VI.BE

#PlayLocal: steun artiesten van bij ons

De muzieksector roept op om in deze woelige tijden Belgische artiesten te ondersteunen met een korte maar duidelijke boodschap: #PlayLocal! De wereld valt stil. Tijd om er wat goeie muziek tegenaan te smijten. En dat mag gerust van een Belgische artiest zijn.

26.03.20

Nieuws

Sociale contacten worden massaal teruggeschroefd en sociale afstand is de nieuwe norm. Belgische artiesten kunnen een hart onder de riem goed gebruiken.

Door het afgelasten van concerten en festivals, uitstel van releases en promo en sluiting van platenwinkels, wordt stevig ingehakt op het ecosysteem van de muziekindustrie. De fysieke verkoop van cd’s en vinyl zien we met lede ogen aan herleid tot zo goed als nul.

BEA (The Belgian Entertainment Association) roept op om Belgische artiesten te steunen en hen een duwtje in de rug te geven met de campagne #PlayLocal. Dit initiatief wordt ondersteund door VI.BE, Sabam, Playright, GALM, Simim, Ultratop, Bima en Francofolies de Spa. 

De wereld valt stil. Tijd voor goeie Belgische muziek.

De Belgische artiesten zijn er altijd voor jou geweest. Tijdens ups en tijdens lows. Van het troostende My Heroics, Part One op een melancholische avond tot het opzwepende Pump Up The Jam op de dansvloer. In deze tijden hebben we muziek meer dan ooit nodig. En Belgische artiesten hebben jou meer dan ooit nodig. De oplossing is simpel, toch?

#PlayLocal

Lokaal winkelen is belangrijk om de Belgische economie draaiende te houden. Om elkaar te steunen en te helpen. Wij pleiten naast het terechte #shoplocal ook voor #playlocal. Draai Belgische muziek. We hebben er de tijd voor, muziek maakt gelukkig én je steunt er artiesten van bij ons door. Stream Hard Times van The Scabs of Naar De Wuppe van Het Zesde Metaal, naargelang je gemoedstoestand. Draai Housewife terwijl je de stofzuiger bovenhaalt. Schreeuw I Can’t Live in a Living Room als het je allemaal even teveel wordt. Stuur Eenzaam Zonder Jou naar je Tinderdate en Ik Hou Van U naar uw oma in het woonzorgcentrum. Maar deze periode is bovenal ook een uitgelezen kans om op muzikale ontdekkingstocht te gaan en jong talent te leren kennen. Leg een vinylplaat op of stream je te pletter. Doe het allemaal, maar doe het Belgisch. De artiesten zullen je na deze crisis bedanken met straffe nieuwe platen, zinderende optredens en verbindende muziek.

Quarantaineplaat

Vier jaar geleden werd op 22 maart Imagine het nummer van troost. Laat de quarantaineplaat er eentje van eigen bodem zijn. Want wij hebben verdomd goeie muziek.