VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Overleg Kunstenorganisaties (oKo) stelt Memorandum voor
© oKo (coverbeeld: froefroe – stellar boem – © thomas dhanens)

Overleg Kunstenorganisaties (oKo) stelt Memorandum voor

Naar aanleiding van de verkiezingen in juni 2024 verzamelde oKo de belangrijkste uitdagingen voor de kunstensector en formuleerde, in samenwerking met experten en partners, maar liefst 133 beleidsaanbevelingen over hoe ze aan te pakken.

07.07.23

Nieuws

De input van de 240 oKo-leden gold als basis voor de 133 beleidsaanbevelingen. De aanbevelingen werden verdeeld over 14 thema’s zoals een duurzame positie voor de kunstenaar, internationaal aan de top, innovatieve digitalisering, kunst van en voor iedereen of aanvullende financiering & fiscale instrumenten.

Het resultaat van dit traject is het Memorandum, een handig overzicht van alle aanbevelingen per onderwerp. oKo hoopt dat het document een inspiratiebron kan zijn voor iedereen die over het kunstenbeleid van de toekomst wil spreken. Want, zo staat te lezen in de openingsrede: ‘kunst werkt voor ieder van ons’.

Over oKo

Overleg Kunstenorganisaties (oKo) is de belangenbehartiger, werkgeversfederatie en netwerkorganisatie van professionele kunstenorganisaties in Vlaanderen en Brussel. Meer info: https://overlegkunsten.org/nl