VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Reminder: open calls voor Eurosonic, Nancy Jazz Up! Europe & So What’s Next? Downtown

Reminder: open calls voor Eurosonic, Nancy Jazz Up! Europe & So What’s Next? Downtown

Deadlines naderen voor deze interessante showcasefestivals. Schrijf je snel in!

09.08.22

Nieuws

Het regent momenteel open calls voor interessante showcase events. Hieronder lichten we er enkele uit waarvan de deadline dichterbij komt. Check ook zeker onze internationale pagina voor meer calls!

Eurosonic

ESNS is de belangrijkste beurs voor opkomend Europees muziektalent, met een bewezen staat van dienst in het helpen doorbreken van nieuwe acts in de internationale muziekscene. Er zijn nog geen bevestigde acts voor de volgende editie maar dit jaar kleurden Aili, ascendant vierge, Chibi Ichigo, Charles, Commander Spoon, Dorian Dumont plays Aphex Twin, ECHT!, K.Zia, Mooneye, Naima Joris, Neptunian Maximalism, Pothamus, Psychonaut, Susobrino, Sylvie Kreusch en The Haunted Youth de affiche Belgisch. 

Het conferentiegedeelte van het evenement trekt meer dan 4.000 professionals uit de entertainmentindustrie uit alle geledingen van de sector, waaronder vertegenwoordigers van meer dan 400 Europese festivals. Elk jaar organiseert ESNS meer dan 350 showcases verspreid over Groningen. Spelen op ESNS betekent niet alleen spelen op het festival in januari. Acts die op het festival hebben gestaan, maken ook deel uit van het ESNS Exchange programma. Dat vergemakkelijkt de boekingen van Europese acts op festivals buiten hun thuisland en genereert uitgebreide media-aandacht voor deze artiesten in samenwerking met Euroradio, exportkantoren en lokale media. Op deze manier wil ESNS Exchange een impuls geven aan de internationale carrières van Europese artiesten.

Wie zich nog wil inschrijven dient dit te doen voor eind augustus via deze link.

Nancy Jazz Up! Europe

Nancy Jazz Up! Europe is een gloednieuw showcase event georganiseerd door Nancy Jazz Pulsations. De organisatie is op zoek naar bands die zich bewegen binnen de recente ‘new wave of jazz’, denk jazz & beyond.

Waag je kans en wie weet speel jij dit najaar in Frankrijk voor een Europees professioneel publiek en word je bovendien zes maanden lang professioneel begeleid! Deadline: 21 augustus.

Inschrijven kan hier:

Open call: Nancy Jazz Up! Europe

So What’s Next? Downtown

Jazz & beyond artiest of band? Altijd al in Eindhoven willen spelen? Vrij op zondag 30 oktober 2022? Meld je dan zeker aan! Inschrijven kan t.e.m. 1 september.

Schrijf je hier in:

Open call: So What’s Next? Downtown

Stage oproep 2023

Reclame