VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

WOMEX 2024: open call voor artiesten
© merope

WOMEX 2024: open call voor artiesten

Schrijf je voor 1 maart in en wie weet bemachtig je een podiumplaats op het showcasefestival van WOMEX, dat dit jaar plaatsvindt in Manchester (VK) van 23 tot 27 oktober!

29.01.24

Nieuws

Waar kan je als muziekprofessional zowel de cinefiel als de muzikale duizendpoot in jezelf loslaten? Één adres: WOMEX! De Worldwide Music Expo is een inclusieve cocktail bestaande uit een impressionante netwerkbeurs met daarnaast showcase concerten, filmscreenings, lezingen en tal van andere activiteiten. 

Op WOMEX komen om en bij de 2500 professionals (promotoren, bookers, managers, artiesten en andere organisaties) uit de globale muziekscene hun netwerk bestendigen en uitbreiden. VI.BE baat naar goede gewoonte een stand uit onder de vlag van Belgium Booms (samen met WBM) om de Belgische sector een gezicht te geven en tegelijk van een uitvalsbasis te voorzien. Ook kijken we uit naar welke artiesten er dit jaar op de showcaseprogrammatie verschijnen, die we op verschillende manieren zullen ondersteunen, en die zodoende in de voetsporen treden van o.a. Aleph Quintet, Avalanche Kaito, Echoes of Zoo, Manou Gallo, Merope, Baloji, Black Flower, Kel Assouf en Osama Abdulrasol Quintet die de voorbije jaren hun werk mochten voorstellen.

Waag je kans!

WOMEX wil ook tijdens deze 30e feesteditie weer een zo divers en geëngageerd mogelijke equipe van artiesten en dj’s/producers aantrekken en zet volop in op representatie van diaspora.

Een onafhankelijke en internationale jury garandeert een zorgvuldige selectie op basis van een open call. Je kan je inschrijven voor het showcasefestival of de Club Summit. Wil je eerder suggesties geven over de thema’s van de diverse netwerksessies, mentorsessies, en meer op het sprekersplatform? Ook dat kan.

Tot uiterlijk vrijdag 1 maart 2024 kan je je inzending finaliseren.

Meer informatie

Voor meer info kan je terecht op de WOMEX site of bij onze jazz & traditionele muziek medewerker Lize Colson.