VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Open call: The New Colossus Festival in New York

Open call: The New Colossus Festival in New York

The New Colossus Festival in New York is één van de belangrijkste showcasefestivals in Amerika en richt zich vooral op indierock. Je kandidaat stellen voor een plaats op de affiche in 2024 kan vanaf nu.

12.04.23

Nieuws

The New Colossus Festival bestaat nog maar sinds 2019 maar heeft op korte tijd een belangrijke plaats veroverd op de showcasekalender. De reden hiervoor is dat veel Europeanen uit de muziekindustrie het festival gebruiken als tussenstop onderweg naar SXSW en omdat New York vaak gezien wordt als ideale instap naar de Amerikaanse markt. De nieuwste editie vindt plaats van 6 tot en met 10 maart 2024. Naast de vele concerten in verschillende zalen in de Lower East Side van de stad, is er ook een conferentiegedeelte. 

Deelnemen?

Wil je je in de kijker spelen van boekingsagenten, A&R van platenlabels, managers en publishers?
Dan moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Het festival richt zich voornamelijk op indierock.
  • Er wordt gezocht naar opkomende artiesten die werken aan het opbouwen van een fanbase en exposure willen in New York City. Dit zijn internationale artiesten die in eigen land zijn gevestigd en nog nooit in de VS hebben gespeeld.
  • Je moet showcase klaar zijn en geïnteresseerd zijn in netwerken op het festival. 

Internationale artiesten zullen ongeveer 75% van het programma uitmaken en krijgen minstens twee afzonderlijke showcases van 30 minuten. Het festival verdeelt de netto-opbrengst van elke betaalde show gelijk tussen de artiesten op de affiche.

Let wel op! Er is een exclusiviteitsclausule: tussen februari en maart 2024 mogen geen extra publieke shows in de omgeving van NYC plaats vinden. Er is ook een niet recupereerbare inschrijvingsfee van 100 USD. Hou er bovendien ook rekening mee dat de visakosten om naar de VS te reizen stevig kunnen oplopen.

Inschrijven kan via deze link.

Meer info: https://www.newcolossusfestival.com/.