VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Open call: NightSchool zoekt nightlife creatives

Open call: NightSchool zoekt nightlife creatives

Vibelab en Transversal Project lanceren een Europees project voor jonge creatieve ondernemers van de nacht. Interesse? Inschrijven kan tot 12 april.

25.03.24

Nieuws

Vibelab en Trasnversal bundelen de krachten met Brusselse technotempel FUSE, het Letse Kaņepes Kultūras Centrs en Basis uit Silandro (Italië) en lanceren NightSchool: een gloednieuw trainingsprogramma gericht op opkomende nightlife creatives en ondernemers, waarbij ecologische, sociale en economische duurzaamheid centraal staan.

Het opleidingsprogramma is erop gericht om producenten van nachtcultuur al vroeg in hun carrière te ondersteunen. Het project wil nightlife creatives, van promotors en bookers tot collectieven en praktijkgerichte creatievelingen, koppelen aan ervaren pro’s uit de sector en experts uit het Europese clubcircuit.

Night School is momenteel op zoek naar 15 jonge, creatieve deelnemers uit de evenementensector over heel Europa, die wensen deel te nemen aan dit project. Zij zullen de kans krijgen om gedurende 1 week te reizen tussen 3 nachtclubs, waarbij zij in elke nachtclub ondergedompeld zullen worden in een bepaald thema, aan de hand van peer to peer learning sessies en workshops. Na deze week is het de bedoeling dat de deelnemers zelf een evenement op poten zetten met alle tools die ze van ons hebben meegekregen.

Om dit financieel mogelijk te maken zullen ze een subsidie ontvangen van 5.000 euro van Creative Europe. Waarvan 3.000 euro bestemd is om het evenement te kunnen organiseren met de tools die ze geleerd hebben en de overige 2.000 euro zal gebruikt worden om de reiskosten te betalen gedurende die week.

Je kandidatuur indienen kan tot 12 april. De deelnemers moeten zich verbinden aan een trainingsprogramma van een week dat gepland staat van 3 tot 8 juni 2024.

Meer info vind je op de website van NightSchool.

NightSchool wordt gefinancierd door Creative Europe van de Europese Unie.

Lotto april

Reclame