VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Open call: Musika Peripherika

Open call: Musika Peripherika

Ben je folkmuzikant en wens je een gratis professionele video-opname van je muziekproject? Meld je dan aan voor het Europese project Musika Peripherika.

25.07.22

Nieuws

Musika Peripherika is een innovatief Europees project dat het creatieve proces van cocreatie en field recordings wil documenteren, met het oog op Europees muzikaal erfgoed en folktradities. Volgens de verschillende partners van het project blijft Europese muziek ondergewaardeerd en niet voldoende gepromoot. Tradities worden vaak niet erkend, geïnoveerd of geïntegreerd in nieuwe, hedendaagse muziekprojecten. Zeker tradities die zich in de rand bevinden (zowel geografisch als qua genre). 

Het project zal uit meerdere stappen bestaan. Eerst en vooral worden alle Europese muziektradities in kaart gebracht in een documentaire en via online tutorials gedigitaliseerd. Artiesten die zich in de hierboven besproken perifere sfeer bevinden worden via deze open call uitgenodigd om deel te nemen aan een gedocumenteerde residentie.

Vervolgens worden alle makers en rechthebbenden betrokken bij deze muziek opgelijst en wordt een nieuw open trans-Europees geautomatiseerd systeem gecreëerd voor het registreren van de muziekrechten. Voor de deelnemende muzikanten zullen er ook verschillende sessies plaatsvinden waar professionals uit de publishing & sync muziekwereld de artiesten informeren over auteursrechten en alles wat daarbij komt kijken. Na deze oproep volgen nog twee andere open calls, meer gericht op dit luik ‘muziekrechten’. 

Met al deze informatie gaan de partners uiteindelijk aan de slag om de snelheid en transparantie van distributie van rechten in Europa te verbeteren. Ze streven er bovendien naar een alternatief Europees videoportaal aan te bieden dat, in tegenstelling tot YouTube en consoorten, makers en andere rechthebbenden eerlijk vergoedt. 

Interesse?

Meld je hier aan voor 10 augustus.

Meer informatie en vragen?

Contacteer Scl Agency.

Promo adverteren

Reclame