VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Open call: MaMA 2023

Open call: MaMA 2023

Van 11 tot 13 oktober vindt in Parijs de 14e editie plaats van het belangrijkste showcasefestival van Frankrijk: MaMA. Meedingen naar een plaats op de line-up kan vanaf nu tot 31 mei. Bonne chance!

24.03.23

Nieuws

Dit jaar vindt de MaMA Music & Convention plaats op 11, 12 & 13 oktober. La Cigale, le Trianon, la Boule Noire, la Machine du Moulin Rouge, les Trois Baudets, le Backstage by the Mill, le Phonomuséum en andere zalen in de wijken Pigalle en Montmartre zullen opnieuw worden gebruikt om meer dan 120 artiesten en groepen te laten spelen voor een publiek van muziekprofessionals en meer dan 5.500 festivalgangers! 

Met bijna 7.000 Franse en internationale professionals uit 45 landen was MaMA in 2022 de grootste Franse bijeenkomst van de muziekindustrie. Iedereen was er aanwezig: independents en grote platenmaatschappijen, showproducenten, podia en festivals, maatschappelijke organisaties en beroepsorganisaties, muziekmanagers en uitgevers, start-ups en makers van digitale content, lokale overheden, vakbonden, de media... en natuurlijk artiesten. In 2021 waren o.a. Meskerem Mees en Esinam te gast op het festival, vorig jaar was het de beurt aan o.a. The Guru Guru en Peet. Andere illustere bands uit het MaMA-verleden zijn b.v. Meute, Christine & The Queens, Altin Gün of Laurent Garnier. Daarnaast biedt het festival ook een interessant conferentieluik met panelgesprekken en netwerkmomenten.

Open call voor artiesten

Het festival lanceert hun jaarlijkse open calls voor artiesten die een plekje op de affiche willen veroveren. Wie zich wil inschrijven, dient wel te voldoen aan een aantal voorwaarden: 

 • Of je nu een solo-artiest bent of een groep, ongeacht het genre of de bezetting van je projecten, alle kandidaturen worden beoordeeld door het artistiek comité van MaMA.
 • Het voorgestelde project heeft al een professionele structuur (label, management, boeking...). Inschrijvingen dienen te gebeuren door een agentschap, een label, een uitgeverij of managementbedrijf.
 • Het project is een artiest of groep in ontwikkeling.
 • De artiest of groep heeft nog nooit deelgenomen aan het festival.
 • Actualiteit is een plus: een nieuwe release, label deal, … 

Als je als artiest geselecteerd wordt, biedt MaMA volgende condities: 

 • Een vergoeding voor elke artiest/muzikant op het podium (165€ bruto + 16€ per diem per persoon)
 • Standaard geluids- en lichtinstallatie + basis/gemeenschappelijke backline (gitaar & basversterker, drumstel, DJ-kit)
 • Professionele technische bijstand (geluid, licht en podium - exclusief load in/out personeel)
 • Communicatie: Elke artiest wordt in de kijker gezet op de communicatiemedia
 • Aanwezigheid van de media op het evenement
 • Toegang tot het pro-platform om contact op te nemen met de professionals en media aanwezig op MaMA

De entourage van de artiest is verantwoordelijk voor: 

 • Transport (internationaal, nationaal, intern) 
 • Verblijf voor de groep en entourage, maaltijden voor de technische ploeg en entourage, met uitzondering van kleine snacks en drankjes in de kleedkamer
 • De vergoeding van de crew van de artiest
 • Specifieke technische verzoeken en extra backline

Let wel op!

Behoudens uitdrukkelijk schriftelijk akkoord van MaMA, verbinden de artiesten en hun entourage zich ertoe geen andere data te aanvaarden voor betaalde of gratis optredens in Parijs en de regio Ile-de-France tussen 1 september en 1 december 2023. In het geval dat een show plaatsvindt na MaMA Music, tijdens de exclusiviteitsperiode, kan de aankondiging van de show pas plaatsvinden na het optreden van de artiest/groep op MaMA Music en dient MaMA op de hoogte te worden gebracht. Daarnaast krijg iedereen dezelfde “co-headline” billing.

Meer informatie

Je hebt tot 31 mei 2023 (18u) de tijd om je kandidaat te stellen en wel via deze link.

Meer info: https://www.mama-musicandconvention.com/

Onder de noemer ‘Belgium Booms’ ondersteunen VI.BE en de Waalse collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques de Belgische geselecteerde artiesten promotioneel – VI.BE steunt de Vlaamse selectie, WBM de Waalse – en dat met de steun van Sabam For Culture en PlayRight+.

Promo adverteren

Reclame