VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Open call: L2MS, het eerste Europese showcasefestival voor metal

Open call: L2MS, het eerste Europese showcasefestival voor metal

Van 6 tot en met 8 februari vindt in Lille het eerste Europese showcase festival voor metal en aanverwante genres plaats. Inschrijven kan vanaf 30 juni tot 10 october.

23.06.23

Nieuws

Update: De organisatie liet op 22 november 2023 weten dat de eerste editie van L2MS jammer genoeg niet zal doorgaan.

Het event wil enerzijds een springplank zijn voor opkomende bands in het hardere genre en lanceert daarvoor een open call. 30 bands gespreid over 2 podia in Lille Grand Palais zullen zich gedurende 2 dagen kunnen presenteren aan de fine fleur van de muziekindustrie. Solliciteren naar een plaats kan vanaf nu via deze link. De aanvragen zullen beoordeeld worden door een jury bestaande uit professionals uit de muziekindustrie. Deadline voor de inschrijvingen is 10 october. 

Daarnaast wil L2MS keyplayers (boekers, promotoren, labels, …) uit de metalscene samenbrengen. Dat doet het event met een conferentiegedeelte rond actuele onderwerpen (metalstudies, sociale en hedendaagse kwesties, publieksonderzoek, risicopreventie, …). En met een standenbeurs waar publishers, labels, agencies, … zich kunnen presenteren. Accreditaties voor muziekprofessionals zullen beschikbaar zijn vanaf mid juli. 

Meer info vind je hier, via https://lillemetalmusicshowcase.com of mail naar roel@vi.be