VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Open call: Jammin’ Juan zoekt opkomend jazzgeweld!

Showcasefestival Jammin’ Juan zoekt ook dit najaar weer opkomende jazz-talenten uit heel Europa om op te treden tijdens hun 6e editie aan de Côte d’Azur.

07.04.23

Nieuws
© jammin' juan

© jammin' juan

Jammin’ Juan is ook dit jaar weer op zoek naar opkomende jazz-acts uit heel Europa om op te treden in het pittoreske Juan-les-Pins dat deel uitmaakt van het ‘Côte d’Azur-stadje’ Antibes, gelegen op een steenworp van Cannes. Het Franse showcasefestival zal van 8 tot en met 10 november haar 6e editie inzetten, en wil hiervoor 17 Europese jazzbands de kans geven om zich te tonen aan een internationaal professioneel publiek. Ontdek hier alle ins & outs

What's in it for you?

Wel, het aanbod bestaat uit een toonmoment van 35 minuten met professionele backline en pa, een gage van €250 per bandlid (excl. BTW), lokaal vervoer, één overnachting in een driesterrenhotel en een warme avondmaaltijd.

Vorige jaren passeerden Belgische bands Martin Salemi Trio, Rahona, MDC III, Igor Gehenot en Jef Neve er al. Wie weet is het dit jaar jouw beurt! 

De voorwaarden

Je band bestaat uit maximaal zes personen, je brengt enkel origineel werk en jij en je band hebben hun herkomst in het Europese continent. De bands die geselecteerd waren voor een showcase tijdens de 2 vorige edities van Jammin' Juan kunnen zich niet opnieuw kandidaat stellen in 2023.

De selectie

De tien juryleden, bestaande uit jazz specialisten en een deel van het Jammin' Juan team, zullen alle bands beoordelen. De 17 geselecteerde bands zullen geïnformeerd worden voor 15 juni 2023.

Hoe kan je deelnemen?

Inschrijven kan tot en met 25 april 2023 via deze link.

Volgende zaken moeten ingevuld of toegevoegd worden: 

  • Bij de inschrijvingslink kan je een tekst toevoegen die je band kort voorstelt. 
  • Voeg ook zeker een high definition foto van je band toe. 
  • 3 weblinks zodat de juryleden je composities kunnen beluisteren. 

De selectie van de bands wordt vooral gemaakt door te luisteren, dus zorg ervoor dat je je muziek in een goede geluidskwaliteit aanlevert. 

Meer weten? 

Neem zeker alles nog eens goed door voordat je je aanmeldt. Je vindt alle informatie op de website van Jammin’ Juan. 

Voor meer informatie kan je ook altijd mailen naar onze jazzmedewerker Lize!