VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Open call: ga mee naar The Great Escape i.h.k.v. de Brexit Adjustment Reserve (BAR)

Open call: ga mee naar The Great Escape i.h.k.v. de Brexit Adjustment Reserve (BAR)

Om de negatieve impact van de Brexit op te vangen, werd de BAR-financiering in het leven geroepen. VI.BE mag dankzij deze financiering o.a. 5 sectorspelers mee naar The Great Escape nemen om te gaan netwerken met collega’s in het VK. Inschrijven kan tot 28 februari.

03.02.23

Nieuws

The Great Escape? 

Samen met Reeperbahn en Eurosonic behoort The Great Escape tot de belangrijkste showcasefestivals van het Europese continent. De volgende editie van The Great Escape in Brighton vindt plaats van 10 tot en met 13 mei. Meer dan 450 acts verspreid over 30 zalen zullen er proberen muziekprofessionals van allerlei pluimage (festival programmatoren, managers, labels, bookers) te overtuigen. Naast de optredens is er ook een conferentie met inzichtelijke panels, actuele debatten, keynote speeches en netwerkmogelijkheden in overvloed. Meer info vind je hier.

Wat is de relatie tot de BAR?

BAR is een fonds dat Europa toekent om bedrijven, organisaties en overheden die nadeel ondervinden van de Brexit te ondersteunen. Dit kan door nieuwe samenwerkingen met culturele actoren uit het VK op te zetten of door nieuwe markten te verkennen. Dankzij de BAR kan VI.BE een aantal bezoekersprogramma’s opzetten op Horst, Belgian Jazz Meeting en Fifty Lab en een aantal sectorspelers meenemen naar The Great Escape en Efex. Meer info over die andere projecten volgt later.

Voor The Great Escape biedt VI.BE 5 professionals een gratis accreditatie voor het evenement en 250 euro tussenkomst voor reis & verblijf.

Hoe solliciteren voor een trip naar The Great Escape?

Stuur voor 28 februari een gemotiveerde mail naar roel@vi.be die de volgende elementen bevat

  • toon aan dat je min. reeds 3 jaar professioneel actief bent  in de Vlaamse muziekindustrie

  • toon aan dat je een reeds bestaande werkrelatie met het VK hebt

  • motiveer waarom precies je naar TGE wil trekken, wie je er wil ontmoeten en wat je concreet hoopt te bereiken op en na het evenement

  • heb je als booker, manager of label een Vlaamse band of dj spelen op The Great Escape, vermeld dit dan. Een voorwaarde om geselecteerd te worden is dit niet.

We besteden zoveel mogelijk aandacht aan diversiteit en gendergelijkheid bij de selectie. Idealiter mikken we ook op een groep die de verschillende functies binnen de muziekindustrie vertegenwoordigt (booker, manager, label, publisher, …) . Begin maart brengen we iedereen die inschrijft op de hoogte van de selectie.

Stage oproep 2023

Reclame