VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Open call: Europees mentorprogramma voor jonge muziekprofessionals

Open call: Europees mentorprogramma voor jonge muziekprofessionals

Wil je als jonge muziekprofessional je carrière internationaliseren? Dan kan je je tot 4 maart inschrijven voor het EMC Fellowship programma.

12.01.24

Nieuws

De European Music Council (EMC) is een regionale groep van de International Music Council (IMC) die Europa vertegenwoordigt. De leden zijn nationale muziekraden uit 15 Europese landen, 17 Europese muziekorganisaties, 17 internationale muziekorganisaties en 25 nationale muziekorganisaties of organisaties die gespecialiseerd zijn in specifieke muziekgebieden.

Het EMC Fellowship programma biedt opkomende professionals die werkzaam zijn in de muziekindustrie de kans om hun carrière te internationaliseren en zich professioneel te ontwikkelen. Gedurende één jaar (met de mogelijkheid tot verlenging met een tweede jaar) worden maximaal tien jonge mensen uitgenodigd om deel te nemen aan het European Forum on Music (EFM), krijgen ze exclusieve toegang tot andere EMC evenementen en worden ze opgenomen in de interne (leden)communicatie van het EMC. De EMC Fellows zijn ruimdenkende personen, gemotiveerd om deel te nemen aan discussies over cultuurbeleid en toegewijd aan de waarden van muzikale diversiteit. 

Voordelen

1. Deelname aan de EFM in Sofia, Bulgarije - 5-7 juni 2024

Het Fellowship begint met een beurs die alle kosten dekt (reis- en verblijfkosten en inschrijfgeld) in verband met het bijwonen van de EFM 2024. De EFM is de jaarlijkse conferentie van het EMC, een toonaangevend evenement waar muziekprofessionals uit heel Europa en daarbuiten drie dagen lang samenkomen om kennis te maken met relevante casestudies, te leren over spannende muziekprojecten en hun collega’s te ontmoeten. De volgende editie van de EFM wordt georganiseerd door EMC-lid Bulgarian Music Association in Sofia, Bulgarije van 5 tot 7 juni. 

2. Toegang tot EMC’s ledenvoordelen

Fellows hebben een jaar lang toegang tot alle voordelen die alleen voor EMC-leden beschikbaar zijn (met de mogelijkheid van verlenging voor een tweede jaar). Dit omvat de interne ledencommunicatie van het EMC en exclusieve toegang tot EMC-evenementen en -activiteiten.

3. Netwerken en professionele ontwikkeling

Fellows krijgen de kans om hun professionele netwerk uit te breiden via het EMC. Ze worden uitgenodigd om actief deel te nemen aan de evenementen van het EMC en bij te dragen aan het werkplan van het EMC (indien van toepassing).

4. Eén-op-één mentorprogramma

Fellows hebben toegang tot mentoringmogelijkheden om individuele ondersteuning te krijgen van senior EMC-leden met uitgebreide ervaring op het interessegebied van de fellow. Het EMC-secretariaat gidst hen door het ledenbestand van het EMC om de meest geschikte match te vinden met betrekking tot interessegebieden, expertise en geografisch bereik.

5. Voortdurende betrokkenheid

Er is geen abrupt einde: voormalige fellows worden uitgenodigd om in contact te blijven met het EMC-netwerk via het KiT-programma (Keep in Touch) en hun expertise en ervaring te delen en om contact te leggen met voormalige fellows en bestuursleden om verdere synergieën te creëren.  

Hoe aanvragen? 

Stuur je sollicitatie voor het Fellowshipprogramma vóór maandag 4 maart 2024 om 12:00 uur CET naar Andrea Murzi - murzi@emc-imc.org - met als onderwerpregel ‘Fellowshipprogramma’.

De e-mail moet een cv, een motivatiebrief en een referentiebrief van een EMC-lid of een andere muziekorganisatie die bekend is met EMC-activiteiten bevatten.

Het selectiecomité, bestaande uit vertegenwoordigers van het bestuur en het secretariaat van het EMC, selecteert maximaal tien kandidaten en nodigt hen uit om deel te nemen aan het Fellowshipprogramma. Geselecteerde kandidaten krijgen in de week van 25 maart 2024 bericht.

Meer info vind je hier.

Prolight + Sound (rechthoek 0224)

Reclame