VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Open Call! European Jazz Conference 2024 zoekt programmatoren voor Young Curators avond

Open Call! European Jazz Conference 2024 zoekt programmatoren voor Young Curators avond

Van 12 tot 15 september 2024 is Gent de gaststad van de European Jazz Conference. VI.BE, JazzLab, Ha Concerts en Europe Jazz Network slaan in samenwerking met Muziekcentrum De Bijloke de handen in elkaar om meer dan 400 professionals uit 197 organisaties en 36 landen te verwelkomen in Gent. En jij kan een podium hosten

23.04.24

Nieuws

In 2024 draagt Gent de titel van European Youth Capital. Daarom staat de conferentie volledig in het teken van jeugd, met als thema ‘Tomorrow Comes Today’ . In samenwerking met De Centrale geven we, naast het officiële showcaseprogramma, voor één avond een podium in handen van young curators. Ben jij een gepassioneerde jonge programmator of een collectief met liefde voor jazz en evenementen organiseren? Dit is jouw kans om een podium te hosten op donderdag 12 september 2024 in de kelderzaal van de Centrale!

Voor wie?

Deze call is gericht op jonge programmatoren en organisatoren die hun eerste stappen in de muzieksector (willen) zetten.

Wat bieden wij?

  • Je krijgt de unieke kans om een podium te hosten tijdens de European Jazz Conference in Gent en de mogelijkheid om jouw favoriete opkomende jazzartiesten in de spotlight te zetten.

  • In de aanloop naar EJC krijg je professionele ondersteuning van De Centrale, Ha’Concerts, JazzLab & VI.BE bij het uitwerken van jouw muzikale programma. We voorzien een begeleidingstraject van twee werksessies en één netwerkmoment boordevol inspiratie, met bakken kennis van experten en waardevolle tips & tricks voor het programmeren, organiseren en promoten van je eigen event.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je bent een jonge programmator tussen de 18 en 30 jaar.

  • Ervaring is niet vereist maar je hebt wel affiniteit met jazz en interesse in het organiseren van evenementen.

  • Je hebt al een concreet idee over hoe je de avond wil invullen en welke artiesten je wil programmeren. Je kan een enthousiaste pitch toevoegen aan jouw inschrijving voor deze open call.

  • Je bent op donderdag 12 september de hele dag beschikbaar, van start tot einde van het evenement.

  • Je bent beschikbaar om twee voorbereidende werksessies bij te wonen op
    maandag 3 juni en op maandag 24 juni, telkens om 19u.

Hoe deelnemen?

Inschrijven kan tot zondag 19/05/2024 om 23u59 via deze link.

Ten laatste op vrijdag 24/05/2024 nemen we contact op met de geselecteerde curatoren. Succes!