VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Deadline alert: open call ESNS 2024
rori op esns 23 © lucinde wahlen

Deadline alert: open call ESNS 2024

Van 17 tot 20 januari vindt de volgende editie van ESNS (Eurosonic Noorderslag), één van de belangrijkste Europese showcasefestivals, plaats. Schrijf je in voor 1 september!

02.05.23

Nieuws

ESNS is één van de belangrijkste beurzen voor opkomend Europees muziektalent, met een bewezen staat van dienst in het helpen doorbreken van nieuwe acts in de internationale muziekscene, met inmiddels bekende namen als Altin Gün, Arlo Parks, Celeste, Dua Lipa, Fontaines D.C., girl in red, The Haunted Youth, Sigrid, Wet Leg en Deki Alem. 2023 was een uitstekende editie voor ons land met een druk bezochte netwerkdrink, lovende internationale recensies en maar liefst 17 Belgen op de affiche: Dienne, Meyy, Avalanche Kaito, M. Chuzi, Sam De Nef, Dienne, Chibi Ichigo, Echt!, Ramkot, Mimi, Rori, Cobra The Impaler, Tukan, Ila, Catherine Graindorge, Kids With Buns, Bolis Pupul, Lander & Adriaan en Psychonaut.

Elk jaar organiseert ESNS meer dan 350 showcases in de hele stad Groningen. Daarnaast biedt ESNS een uitgebreid en gericht conferentieprogramma met ongeveer 150 panels en keynotes, naast tal van mogelijkheden om te netwerken. Het evenement trekt meer dan 4.000 professionals uit de entertainmentindustrie uit alle geledingen van de sector, waaronder vertegenwoordigers van meer dan 400 Europese festivals. 

Speel op ESNS ’24

Spelen op ESNS betekent niet alleen spelen op het festival in januari. Acts die op het festival hebben gespeeld, maken ook deel uit van het ESNS Exchange programma. ESNS Exchange, het Europese programma voor de uitwisseling van talent, werd in 2003 geïntroduceerd om de ‘uitwisseling’ van Europese artiesten binnen Europa op grotere schaal dan ooit mogelijk te maken. ESNS Exchange, een initiatief van de ESNS, vergemakkelijkt de boekingen van Europese acts op festivals buiten hun thuisland en genereert uitgebreide media-aandacht voor deze artiesten in samenwerking met Euroradio, exportkantoren en lokale media. Op deze manier wil ESNS Exchange een impuls geven aan de internationale carrières van Europese artiesten. Sinds 2003 heeft ESNS Exchange 2098 Europese artiesten uit 35 landen geholpen om 5117 shows te spelen op  183 partnerfestivals in 42 landen

Elk jaar kiest het festival ook een focusland: in 2024 wordt dit Polen. Europese acts die op ESNS 2024 (17 - 20 januari 2024) willen spelen, kunnen van 1 mei tot 1 september 2022 een online aanvraag voor een showcase op het festival indienen via deze link. Meer info over het showcasefestival vind je hier.

VI.BE zal samen met WBM en met de steun van Sabam en PlayRight+ de geselecteerde kandidaten ondersteunen met een Belgium Booms-campagne.

ESNS ’23 in cijfers

ESNS Radarrapport 2022: 5 opmerkelijke vaststellingen i.v.m. doorbreken in het buitenland

Lotto april

Reclame