VI.BE

Open call: de terugkeer van Imagine België

Open call: de terugkeer van Imagine België

Na vijf jaar afwezigheid is Imagine — een internationale genre-overschrijdende muziekwedstrijd voor jonge artiesten — terug van weggeweest. En ze lanceren meteen een open call: jonge muzikanten kunnen zich nog tot en met 15 mei kandidaat stellen. 

24.03.21

Nieuws

Imagine is een wereldwijd muziekproject van JM International voor jonge muzikanten tussen 13 en 21 jaar oud. Het wordt in acht landen, verspreid over drie continenten georganiseerd. De muziekwedstrijd geeft jongeren een podium om hun talenten aan de wereld te tonen en biedt ze ook coaching en training van experten uit de muziekindustrie. 

Imagine België 2021 wordt georganiseerd door Jeugd en Muziek Brussel en de Fédération des Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles. Jonge artiesten kunnen zich nog inschrijven tot en met 15 mei 2021. De Belgische finale vindt plaats op zaterdag 26 juni 2021 in de Botanique in Brussel en de winnaars krijgen de eer om deel te nemen aan de internationale Image finale van 1 tot 5 september 2021 met muzikanten uit zeven andere landen (Brazilië, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en Zimbabwe). 

De heropstart van de wedstrijd, in deze moeilijke coronatijden, wil jongeren opnieuw een positieve dynamiek en een kader voor hun muzikale activiteiten bieden. 

Sinds de start in 2009 zetten al verschillende Belgische artiesten hun eerste passen op een podium dankzij Imagine, waaronder Compact Disk DummiesGreen MoonMilo Meskens en Geppetto & the Whales.

Meer informatie vind je op de website van Imagine België

Promo adverteren

Reclame