VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

OP/TIL lanceert twee nieuwe tools voor cultuurambtenaren

OP/TIL lanceert twee nieuwe tools voor cultuurambtenaren

De website TERECHT verbindt vaak gestelde vragen met de juiste info, inspiratie of ondersteuning voor lokaal cultuurbeleid, en de bijhorende poster ‘Wie is wie in de culturele bovenbouw?’ biedt antwoord op de vraag in de titel.

13.12.23

Nieuws

Werk je rond muziek, of breder cultuur, binnen een gemeente, stad of regio? Zoek je een antwoord op vragen als: Waar vind ik cijfers over amateurkunsten? Hoe bereik ik het juiste publiek met mijn communicatie? Naar wie verwijs ik muzikanten met vragen door? 

De antwoorden vind je bij organisaties zoals OP/TIL, FARO, Socius … en VI.BE, maar welke organisatie geeft een antwoord op welke vraag? Vanaf vandaag zie je wél het bos door de bomen. Voor vaak gestelde vragen kan je vanaf nu terecht op TERECHT, een online databank met FAQ’s die jou de weg wijst binnen de culturele bovenbouw.

De tool zoomt in op thema’s zoals inclusie, geldzaken of communicatie … Krijg ook inzicht in het aanbod van een heleboel culturele organisaties die jou inspiratie kunnen bieden en ondersteunen.

Poster ‘Wie is wie in de culturele bovenbouw?’

OP/TIL zorgde ook voor een downloadbare poster op A3-formaat. De poster geeft een antwoord op de vraag ‘Wie is wie in de culturele bovenbouw?’. Je kan de poster online bekijken en meteen doorklikken naar de genoemde organisaties. Of, je print de poster en hangt hem naast je bureau.