VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Op deze internationale showcasefestivals kan jij binnenkort spelen

Op deze internationale showcasefestivals kan jij binnenkort spelen

Er werden de afgelopen weken een aantal open calls gelanceerd voor Europese showcasefestivals: Iceland Airwaves, Crossroads en WOMEX. Omdat de deadline voor het inschrijven reeds in maart is, gieten we ze even in een handig overzichtje. Waag jij je kans?

24.02.22

Nieuws

Crossroads

Waar?

Roubaix, Frankrijk

Wanneer?
Van 8 t/m 10 november.

Wat?

Het Crossroads Festival werd in 2016 gelanceerd om de muzieksector in de regio Hauts-de-France te promoten bij professionals uit andere regio’s en landen en om interregionale en internationale uitwisselingen tot stand te brengen. Verspreid over 3 dagen en 2 podia krijgen 21 bands de kans om zich te presenteren aan muziekprofessionals uit voornamelijk Frankrijk. Voor Belgische bands kan het een eerste professionele stap richting Frankrijk betekenen.

Deadline voor inschrijven? 
9 maart.

Meer info:

WOMEX

Waar?

Lissabon, Portugal

Wanneer? 

Van 19 t/m 23 oktober

Wat?

Een van ’s werelds grootste muziekhappenings binnen folk- en wereldmuziek met naast het showcasegedeelte ook een belangrijke beurs voor muziekprofessionals. WOMEX omarmt alles van roots tot elektronisch, van solo tot big-band, van experimenteel tot traditioneel, instrumentaal tot a capella en dit van elke mogelijke achtergrond.

Deadline voor inschrijven?

18 maart.

Meer info:
 

Iceland Airwaves

Waar?

Reykjavik, Ijsland

Wanneer?

Van 2 t/m 5 november.

Wat?

’s Werelds meest noordelijke muziekshowcase en industriefestival. Interessant ook omwille van de band met de Angelskasische muziekindustrie. Zo speelden bijvoorbeeld Mac DeMarco, James Blake, Sufjan Stevens en het Belgische SONS op het festival.

Deadline voor inschrijven?

30 juni.

Meer info:

Heb je nog vragen? Lize@vi.be (jazz @ folk/world) of Roel@vi.be (pop/rock/alternative).