VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ontdek het Young Curators programma tijdens de European Jazz Conference 2024

Ontdek het Young Curators programma tijdens de European Jazz Conference 2024

Op donderdag 12 september nemen negen young curators de kelderzaal van De Centrale in Gent over tijdens EJC. Ontdek het programma! 

16.07.24

Nieuws

EJC 2024 

Van 12 tot 15 september 2024 is Gent gaststad van de European Jazz Conference. VI.BE, JazzLab, Ha Concerts en Europe Jazz Network slaan in samenwerking met Muziekcentrum De Bijloke de handen in elkaar om meer dan 400 professionals uit 197 organisaties en 36 landen te verwelkomen in Gent. 

In 2024 draagt Gent de titel van European Youth Capital. Daarom staat EJC dit jaar volledig in het teken van jeugd, met als thema ‘Tomorrow Comes Today’. In samenwerking met De Centrale geeft EJN, naast het officiële showcaseprogramma, voor één avond een podium in handen van onze young curators in samenwerking met Gent Jazz. 

Young Curators Programma 

Uit de open call werden negen gepassioneerde jonge programmatoren met een liefde voor jazz geselecteerd. Rutger Mathys, Stan Maris, Kobe Gregoir, Nele Uyttendaele, Ferre Heyvaerts, Ewout Janssens, Anton Robberechts, Warre Vanhoutte & Joris Vanschoren gaan als collectief samen aan de slag. 

Tijdens de zomermaanden worden ze ondergedompeld in een begeleidingstraject boordevol inspiratie en worden ze overladen met bakken kennis van experten. Met al deze waardevolle tips & tricks over het programmeren, organiseren en promoten van een eigen evenement stellen ze een avondvullend programma samen waarmee ze veelbelovende Belgische jazzacts in de (inter)nationale spotlight zetten.

Line-up 

Benieuwd naar het resultaat? Ontdek het Young Curators programma op donderdag 12 september 2024, volledig gratis, in de kelderzaal van de Centrale!

  • 20u00 deuren en doorlopend vinylmarkt
  • 21u00 - 21u45 Ellis Floreen
  • 22u15 - 23u Bodem
  • 23u30 - 00u30 KAU

RSVP hier! Tot dan. 

EJC Gent 2024 is mogelijk dankzij Creative Europe, Bijloke Muziekcentrum, Stad Gent, Vlaamse Overheid, Nationale Loterij, SABAM for Culture, PlayRight, Omer, Féderation Wallonie-Bruxelles, Wallonie-Bruxelles-Musiques, FAZZ, Belgium Booms, VIERNULVIER Gent, DEMOCRAZY, Gent Jazz en de Europese Commissie.

Deze jazzartiesten toveren Gent om tot een Jazz Walhalla tijdens de European Jazz Conference dit najaar!

Lotto september (2-13)

Reclame