VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ontdek de Brusselse sound van morgen!
indigo mango © yannouk van dyck

Ontdek de Brusselse sound van morgen!

Altijd al willen weten wie de Brusselse artiesten voor de toekomst zijn? Dankzij Sound Track kunnen wij je alvast een idee geven. Ontdek de 6 finalisten die volgens de jury zullen zorgen voor dé Brusselse sound van morgen.

08.12.21

Nieuws

Op 18 & 19 december is het zo ver: dan bestormen de 45 Sound Track finalisten het podium tijdens een van de 6 regionale finales. Het ideale moment om de sound van morgen te leren kennen. Maar waarom wachten tot dan? Samen met onze vrienden van Dansende Beren en Luminous Dash verdiepten wij ons de afgelopen weken alvast in al dat muzikaal talent. Op deze pagina ontdek je hoe de sound van morgen klinkt in Brussel.

Ancienne Belgique

UITVERKOCHT - Finale op zondag 19/12 in de Ancienne Belgique

Adja

Soul, jazz, r&b en een stém.

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “Vanaf het eerste nummer “Swim” slaagde Fassa erin om het aanwezige publiek te betoveren met haar fabelachtige zangstem. Doorheen de set liet ze haar stem op een indrukwekkende manier van hoog naar laag meanderen in de traditie van grootheden als Sarah Vaughan of Etta Jones.”

ONHA

Balanceren op de rand tussen vluchtige soul en vlammende trap.

Over ONHA: “ONHA is oorspronkelijk uit Luik, maar woont nu al een paar jaar in Brussel. Hij brengt hiphop met tal van invloeden uit andere genres. Zijn liveshows draaien rond zijn beats en zijn songteksten die voor een opzwepende ervaring zorgen.”

Indigo Mango

Eclectische funkpop met een zanger op drums. Anderson.Paak is nooit ver weg.

Wat Dansende Beren schrijft over Indigo Mango: “Het vijftal uit het Brusselse doet de discobal meteen naar beneden zakken. Hier en daar doet de band zelfs een beetje aan Jungle denken, dus beeld je een zwoel, zomers feestje in op het podium. Anders dan wat we al hebben gehoord in ons land, en dat verdient op z’n minst een luisterbeurt.”

Ysmé

Podiumbeest met een voorliefde voor hiphop, pop en scherpe lyrics.

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “We betrapten ons erop dat het laatste nummer dat ze bracht, “Orange Juice”, tijdens de pauze nog als een oorwurm door ons hoofd bleef spoken. De balans tijdens haar optreden bleek echter zoek, maar we zijn er zeker van dat we nog zullen horen van haar. Ze bewees ook dat ze kan zingen. Afsluiten deed ze namelijk a capella, wat resulteerde in het tweede kippenvelmoment van de avond.”

KAU trio.

Nu-jazz in de stijl van BADBADNOTGOOD en approved by LeFtO.

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “Met bas, drum en keyboards brachten ze een smaakvolle mix van instrumentale jazz die toegankelijk en gevarieerd klonk. Dat de muzikanten naadloos op elkaar zijn ingespeeld, was al meteen duidelijk van bij het eerste nummer. Met een heerlijke vibe manoeuvreerde de groep zich door composities vol speelse melodieën, plotse breaks en dansbare ritmes.”

Mek'dr'dr

Zomerse dansschijfjes vol energieke bassen en een tikkeltje dromerigheid. Uitgeschoven is ook gedanst.

Dansende Beren over het mysterie achter Mek'dr'dr: “Iets zegt ons dat Mek’dr’dr zichzelf niet zo serieus neemt, maar daar ligt net de sterkte van het project. We konden nagenoeg geen info over de Brusselse band vinden, buiten het zinnetje ‘Uitgeschoven is ook gedanst he’, en dat beschrijft alles wat we hoorden prima. Mek’dr’dr maakt zomerse dansschijfjes vol met energieke bassen en een tikkeltje dromerigheid. Het zal dus ook voor ons een heuse ontdekking worden.”

Meer weten? Surf naar www.sound-track.be voor alle info!

Leer de Sound Track finalisten beter kennen

Stem mee voor de Lotto Publieksprijs tijdens de Sound Track finales

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame