VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Nominaties Flanders Folk Awards bekend

Het Flanders Folk Network (FFN) organiseert op 2 februari 2022, tijdens de Week van de Belgische muziek, de tweede editie van de Flanders Folk Awards. Twee winnaars vallen in de prijzen en worden door een jury bekroond als beste liveband of voor hun beste album.

22.12.21

Nieuws
©  isaac verhaeghe

© isaac verhaeghe

​​“Zo’n award is een enorm waardevol hulpmiddel om een band in binnen- en buitenland te promoten en waardering en erkenning te geven aan de kwaliteit en originaliteit die onze scene te bieden heeft.” vertelt Steven Reynaert (Dranouter Centrum), woordvoerder van het netwerk. “Daarnaast zijn deze muziekprijzen een ideale manier om eventuele vooroordelen over het genre te ontkrachten en een nieuw publiek aan te spreken.”

And the nominees are… 

De Vlaamse folk scene is springlevend. Er zijn heel wat steengoede bands die actief zijn in Vlaanderen. Het selecteren van de nominaties was geen evidente opdracht voor de jury, bestaande uit Kurt Overbergh (AB), Marc Vandemoortele (Klara, Merodefestival), Sien Wynants (VRT), Wim Wabbes (Handelsbeurs), Lobke Aelbrecht (JazzLab), Dirk Van der Speeten (Muziekclub ’t Ey), Bavo Vanden Broeck (Festival Dranouter), Lua Huyghebaert (Brosella Festival), Koen Dhondt (Frisse Folk), Steven Reynaert (Dranouter Centrum) en Marc Reusen (Folkfestival Ham).

Na heel wat wikken en wegen, kan FFN nu met trots de genomineerden voor de Flanders Folk Awards voorstellen. Er zijn twee categorieën met telkens drie genomineerden:

Beste album (release 1 september 2020 - 1 november 2021)

  • Madou - Is er iets? (Belvedere Records)
  • Naragonia - The Guesthouse Sessions (Trad Records)
  • Sara Salvérius - Equinox (eigen beheer)

Beste liveband

  • Naragonia
  • Raske Drenge
  • Spilar

De genomineerden maken kans op een van de mooie prijzen met de steun van Playright+ en Sabam For Culture. 

Meer informatie

Meer informatie over hoe, wat, waar, wanneer volgt heel binnenkort! 

www.flandersfolknetwork.be
www.facebook.com/flandersfolknetwork

Flanders Folk Network is een initiatief van Dranouter Festival, Dranouter Centrum, Merodefestival, Muziekclub ‘t Ey, Muziekmozaïek, Studio Trad, Trad Records & VI.BE. Met de steun van Playright+ en Sabam For Culture. 

In de spotlight: de winnaars van de eerste Flanders Folk Awards!

Promo adverteren

Reclame