VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Nieuwe OTM-gids voor mobiliteitsfinanciering: focus op het zuidelijke Middellandse Zeegebied

Nieuwe OTM-gids voor mobiliteitsfinanciering: focus op het zuidelijke Middellandse Zeegebied

On The Move (verkort OTM) lanceerde zopas een nieuwe gids voor mobiliteitsfinanciering, die zich richt op het zuidelijke Middellandse Zeegebied. Deze publicatie is een hulpmiddel voor artiesten en cultuurwerkers die hun reis naar en/of vanuit Egypte, Marokko, Malta, Algerije, Italië, Spanje, Libië en Tunesië willen financieren.

21.02.23

Nieuws

Het hoofddoel van deze financieringsgids voor culturele mobiliteit? Een overzicht te geven van de financieringsinstanties en -programma’s die de internationale mobiliteit ondersteunen van artiesten en cultuurwerkers die reizen van/naar 8 landen en gebieden in het zuidelijke Middellandse Zeegebied: Algerije, Egypte, Libië, Malta, Marokko, Tunesië, de Zuid-Italiaanse eilanden (Sicilië, Pantelleria, Egadische eilanden, Pelagie-eilanden) en de Spaanse gebieden Ceuta en Melilla.

On the Move gaf onderzoekers in Algerije, Marokko, Egypte en Spanje de opdracht om subsidies en steunregelingen voor het zuidelijke Middellandse Zeegebied in kaart te brengen die organisaties en kunstwerkers helpen om hun internationale reizen te financieren. Dit onderzoek vond plaats van september 2022 tot januari 2023.

Deze gids voor financiering van culturele mobiliteit moet ook inspiratie bieden aan zij die verantwoordelijk zijn voor overheidsbeleid en mobiliteitsfondsen op lokaal, regionaal, nationaal en Europees niveau. En ook aan particulieren in het algemeen. De gids belicht ook de resterende obstakels die gelijke toegang tot internationale kansen in de weg staan en focust op gebieden die eerlijker en efficiënter gefinancierd moeten worden om duurzamere steun voor grensoverschrijdende culturele samenwerking mogelijk te maken. 

Deze gids voor mobiliteitsfinanciering gericht op het zuidelijke Middellandse Zeegebied wordt medegefinancierd door de Europese Unie.

De volledige gids downloaden kan hier.

Promo adverteren

Reclame