VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Nieuwe generatie muzikaal talent staat klaar: beluister de 45 finalisten van Sound Track
© matteo licata

Nieuwe generatie muzikaal talent staat klaar: beluister de 45 finalisten van Sound Track

Meer dan 1100 artiesten - nooit eerder schreven zich meer artiesten in voor een muziekwedstrijd op nationaal niveau (!) - waagden hun kans bij Sound Track, een monstercoalitie tussen VI.BE en de voltallige livesector en zoveel meer dan een muziekwedstrijd. Uit de inzendingen koos de vakjury 136 artiesten die tijdens de 22 voorrondes het beste van zichzelf gaven. Op basis van hun performance selecteerde de jury de 45 meest veelbelovende acts van 2024. Deze trotse selectie gaat zaterdag 9 december voor de overwinning tijdens de 6 finales! Dé dag om de sound van morgen te ontdekken in jouw buurt!

16.10.23

Nieuws

In september en oktober waren maar liefst 22 toonaangevende clubs en jeugdhuizen in Antwerpen, Brussel, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen getuige van schitterende Sound Track-voorrondes. De artiesten gaven ’t beste van zichzelf en het publiek genoot met volle teugen. Naast de heerlijke atmosfeer en het ontembare enthousiasme van het publiek, viel vooral de variatie in acts op: van opzwepende hiphop, zwoele singer-songwriters, sferische ambient tot energieke punk en moedige solo-acts, het passeerde allemaal de revue. Het was dan ook niet makkelijk kiezen voor de jury, die bestaat uit muziekprofessionals uit de regio. Maar de kogel is door de kerk: de finalisten zijn bekend.

Zes finales op hetzelfde moment

Tijdens de zes regionale finales op zaterdag 9 december 2023 zullen de 45 finalisten het beste van zichzelf geven. Het belooft een dag vol ambitieuze artiesten, geselecteerd op basis van potentieel om in de toekomst door te groeien. Dé uitgelezen kans om de sound van morgen te ontdekken in jouw buurt! En jouw mening telt, want naast het kritische oor van de vakjury, heeft ook het publiek opnieuw een stem, dankzij partner Lotto. In elke regio zal Lotto een publieksprijs van 1.000 euro uitreiken aan de publieksfavoriet.

Uit die finales worden uiteindelijk 18 laureaten gekozen, 3 per regio. Zij beginnen aan een jaar vol persoonlijke begeleiding, coaching en support van de brede muzieksector, residenties in de muziekclubs, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure tot buitenlandse showcases en shows. Elk van hen krijgt de kans om zich te ontwikkelen op hun eigen tempo. Geen lucky few, maar wel een breed gedragen poule van uitverkoren artiesten die haar potentieel mag omzetten in unieke groeikansen.

Kom supporteren tijdens één van de finales op 9 december:

• Antwerpen (Trix): Deadbeat LarryEmma HesselsImaginary SisterMojo & The Kitchen Brothersplush babyRAPHAScottieWASTE

• Brussel (Ancienne Belgique): BajeerBianca SteckDushimeeponaOriana IkomoSarah Espour

• Limburg (C-Mine): AffaireASLOVAAudriBloodflowersISEMadd9STEVESUNA

• Oost-Vlaanderen (Viernulvier): Bo-BronskyJess need strong boyKleinpunkLézardLIGHTSPEEDMaria IskariotRoom ServiceThe Green Mean Machine

• Vlaams-Brabant (Het Depot): ELESFRED GATAJoël FrancisKaat Van StralenMaquillagePear TreePelican Dealer

• West-Vlaanderen (Cactus Muziekcentrum): Arend DelabieBloedCiggy SundayLuigi ColzatoStructureTimothy FernandezYumaZLDR

Meer weten? Check sound-track.be

Sound Track, meer dan een muziekwedstrijd, is een organisatie van VI.BE en de livesector, in samenwerking met Sabam for Culture, PlayRight+, Lotto, Vlaanderen, Studio Brussel, Knack, Dansende Beren en Luminous Dash