VI.BE

Nederlandstalige muzikant, schrijf je nu in voor de Nekka-wedstrijd!
in een discotheek © koen bauters

Nederlandstalige muzikant, schrijf je nu in voor de Nekka-wedstrijd!

Of ze nu begeleid wordt met snoerharde gitaren is, smooth beats of een zachte piano: de Nederlandse taal beroert en ontroert altijd. Nekka is dan ook erg benieuwd welk muzikaal talent er zich in Vlaanderen en Brussel verschuilt. Maak jij Nederlandstalige muziek? Waag je kans bij de nieuwe Nekka-wedstrijd, en wie weet sta jij binnenkort op de Nekka-Nacht in de Lotto Arena.

08.10.21

Nieuws

“Voor mij is zingen in het Nederlands zingen in de taal waarin je droomt… Nekka is zoveel méér dan een wedstrijd.” aldus ex-winnaar Buurman. Sinds de eerste Nekka-Wedstrijd in 1999, mochten o.a. Hannelore Bedert, Yevgueni, Stoomboot en In een Discotheek zich tot winnaar kronen, en jij kan zomaar eens de volgende worden! Maak jij muziek en zing je daarop ook nog eens in het Nederlands? Aarzel dan niet en zend jouw Nederlandstalige nummers in via VI.BE platform voor 30 november 2021. 

Wat staat er op het spel? Je wint niet alleen een optreden op de Nekka-Nacht op 22 april 2022, ook daarna kan je rekenen op héél wat speelkansen en media-aandacht door de talrijke Nekka-partners. Daarnaast krijg je ook nog eens persoonlijke begeleiding op maat én muzikale en zakelijke coaching door Nekka, in samenwerking met VI.BE. 

“Nederlands is mijn moerstaal, de taal waarin ik denk, verzin & droom. De taal waarin ik me het best kan verwoorden & de taal die per directe kan begrijpen.”

Brihang

De jury zal aandachtig en met veel liefde elke inzending beluisteren, en daarna een selectie maken. De geselecteerden mogen zichzelf bewijzen op de preselecties op zaterdag 15 januari 2022, hou die datum dus alvast vrij. Daarna kan je doorstoten naar de halve finales op zaterdag 5 februari 2022 in Antwerpen en op zondag 6 februari 2022 in Steenokkerzeel. Wie het tot in de finale schopt, wordt in aanloop van die finale (op zaterdag 9 april 2022) klaargestoomd en persoonlijk begeleid. Tot slot mag de winnaar een optreden geven op de Nekka-Nacht op 22 april 2022! 

Waar wacht je nog op?

Nekka, in samenwerking met VI.BE, JoeFM, Stad Antwerpen, Cultuurcafé Hoboken. 

Promo adverteren

Reclame