VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Muziekclub ‘t Ey is cultureel ambassadeur 2022-2023!

De stad Sint-Niklaas verkiest jaarlijks een cultureel ambassadeur en verbindt zich er zo toe de stedelijke ambities rond democratie, diversiteit, duurzaamheid, gemeenschapsvorming en dienstverlening mee te helpen realiseren. Een deskundige jury boog zich over een indrukwekkende lijst van genomineerden dit jaar. De uiteindelijke keuze van de jury viel op het folk-gezinde Muziekclub ‘t Ey, die de sjerp zal dragen in 2022 - 2023. 

01.03.22

Nieuws

De gerenommeerde Muziekclub ’t Ey heeft haar strepen verdiend door zich de laatste 30 jaar op te werpen als bastion van traditionele en folkmuziek van hier en van elders. Haar kwetsbare en akoestische programmatie in het rustige Belsele is bekend tot ver buiten het taalgebied, en dat heeft haar redenen. Het ruime begrip van folk dat ’t Ey naar voren schuift, de focus op delicate artistieke meerwaarde, en de intieme kleinschaligheid waarmee het al decennia weet te imponeren zijn reden genoeg om van haar een felbegeerde halte tijdens de tournee te maken.

Inzetten op de “vier D’s” die de stad wil bewaken, doet ’t Ey al 30 jaar en vanuit haar openheid lijkt ze dat moeiteloos te doen. De inspirerende kracht die uitgaat van haar aanhoudend engagement om muzikanten en haar trouw publiek dichter bij elkaar te brengen maakt van ’t Ey een meer dan geschikt laureaat als cultureel ambassadeur van Sint-Niklaas. 

Meer informatie

Lees hier een uitgebreider verslag van de jury.