VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Music Mobility Funding Guide: focus op Europa

Music Mobility Funding Guide: focus op Europa

Wil je touren in Europa en ben je op zoek naar financiering? Dan geeft deze gids een overzicht van de financieringsinstanties en programma’s die de internationale mobiliteit ondersteunen van muziekartiesten (auteurs, componisten, muzikanten, bands en orkesten) en andere muziekprofessionals die vanuit en/of naar Europese landen reizen. 
 

05.04.23

Nieuws

On the Move heeft, in samenwerking met Music Export Poland, aan muziekindustrie- en mobiliteitsexperts Jess Partridge en Marie Fol de opdracht gegeven subsidies en steunregelingen in kaart te brengen waarin muziek de hoofdmoot vormt of specifiek als gesubsidieerde discipline wordt genoemd. 

Het doel van deze gids is om op transparante wijze bestaande informatie in kaart te brengen die individuen en organisaties kan helpen om met internationale collega’s in contact te komen en grensoverschrijdende reizen te financieren. De Musici Mobility Funding Guide geeft een overzicht van lokale, nationale en internationale middelen, zowel publieke als particuliere. Er werden alleen mogelijkheden opgenomen die regelmatig voorkomen, online toegankelijk zijn, waarvoor aanvragen kunnen worden ingediend via open oproepen, en die ten minste een deel van de internationale reiskosten dekken. 

Daarnaast hoopt de gids culturele beleidsmakers en private financiers te inspireren zodat ze hun initiatieven op het vlak van culture mobiliteit kunnen evalueren en uitbreiden. 

Alle genres komen aan bod: van oude tot meer hedendaagse - van klassiek, jazz en pop tot traditionele en oude muziekvormen. De gids bestrijkt 46 landen op het Europese continent die lid zijn van de Raad van Europa: Albanië, Andorra, Armenië, Oostenrijk, Azerbeidzjan, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Kosovo, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

On The Move hoopt de bijgewerkte versies van deze gids op te stellen; daarom is feedback welkom.

De volledige gids kan je hier gratis downloaden.