VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

MIA’s uitgesteld naar 2022, wel Week van de Belgische muziek
© christophe lepage @ de mia's 2019

MIA’s uitgesteld naar 2022, wel Week van de Belgische muziek

In februari 2021 lanceert VI.BE samen met de VRT en verschillende andere spelers uit de muziekwereld de Week van de Belgische muziek, als alternatief voor de MIA’s. Door de coronacrisis werd beslist dat de komende editie van de MIA’s niet zal doorgaan in 2021, maar met een jaar wordt uitgesteld. 

14.10.20

Nieuws

De COVID-19-pandemie heeft verregaande gevolgen, ook binnen de muziekwereld. Daardoor kiezen VI.BE en de VRT ervoor om de uitreiking van de Music Industry Awards 2020 (MIA’s) niet — zoals eerst gepland — te organiseren op 11 februari 2021 maar uit te stellen naar 2022.

“Je kan er niet omheen dat 2020 de geschiedenis in zal gaan als een gebroken muziekjaar. Er zijn beduidend minder releases en het livecircuit is zo goed als onbestaand. De muzieksector is werkelijk verlamd. Een groot muziekfeest organiseren zoals de uitreiking van de MIA’s elk jaar, is omwille van de gekende gezondheidsrisico’s niet aangewezen, en daarnaast ook praktisch en financieel moeilijk haalbaar. We willen de sector dan ook op een andere manier ondersteunen dit jaar.”

Gerrit Kerremans, algemeen muziekcoördinator VRT

De editie MIA’s 2020 wordt niet afgeschaft, maar uitgesteld tot 3 februari 2022. Dat wordt een ‘dubbele’ editie waarin zowel artiesten en hun releases uit 2020 als uit 2021 aan bod kunnen komen. Om de succesvolle releases die er ondanks de crisis toch waren bij de volgende editie van de MIA’s de gepaste aandacht te geven, zal er een tussentijdse nominatieronde voor de mediajury plaatsvinden. Zo maken verdienstelijke artiesten van 2020 een kans op een nominatie voor de editie 2020/2021. Deze beslissing werd genomen na overleg met verschillende spelers uit de muzieksector. VI.BE en VRT zijn ervan overtuigd dat een sterke MIA’s-editie in 2022 mee kracht zal geven aan de heropstart van de muzieksector. 

Week van de Belgische muziek

Geen feestelijke awardshow op 11 februari 2021 dus, maar VI.BE en VRT plannen rond die periode samen met verschillende andere spelers uit de muziekwereld een Week van de Belgische muziek. Tijdens die week leggen ze extra focus op Belgische muziek, om de zwaar getroffen muzieksector een hart onder de riem te steken.

“Om de Week van de Belgische muziek de nodige weerklank te geven, willen we verschillende spelers uit de muziekwereld betrekken bij dit project. Door samenwerking kan de zwaar getroffen muzieksector tijdens de Week van de Belgische muziek de aandacht krijgen die ze verdient.”

luc nowé, directeur VI.BE

Meer informatie over de precieze invulling van de Week van de Belgische muziek volgt later. Alle info via mias.een.be.

Lotto april

Reclame