VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

MIA’s 2019: Lifetime Achievement Award gaat naar Arno

Arno krijgt op donderdag 6 februari een Lifetime Achievement Award op de 13e editie van de Music Industry Awards. Tijdens de liveshow op Eén neemt hij deze onderscheiding voor zijn fenomenale muzikale carrière in ontvangst.

07.11.19

Nieuws

Het was al een rijk gevuld jaar voor Arno: zijn 70e verjaardag, de mooie verjaardagsconcerten, een goed ontvangen nieuw album … En nu is er ook nog de MIA Lifetime Achievement Award. Arno is enorm vereerd. Zijn korte maar krachtige reactie:  “Ohlalala, Mia. Dankjewel voor jouw MIA!”

Levende legende

Arno Hintjens is een levende legende uit de Belgische muziekgeschiedenis. Niemand die blues, chanson, rock en funk op zo’n unieke manier met elkaar versmelt. Z’n stem is herkenbaar uit de duizenden: ruw en rauw als schuurpapier, tegelijk teder en vol mededogen. 

In de loop der jaren kende Arno vele gezichten: Tjens CouterTjens MaticTC MaticCharles et les LulusCharles and the White Trash European Blues Connection… Elk project liet onuitwisbare sporen na. Enkele klassiekers die op zijn naam staan: ‘Vive ma liberté’, ‘Putain putain’, ‘Les yeux de ma mère’, ‘Oh la la la’ en het recente ‘Oostende bonsoir’. In Frankrijk mag hij zich laten aanspreken als ‘ridder Arno’, in zijn huidige thuisstad Brussel is hij ondertussen ereburger. 

Op 6 februari 2020 reiken VRT en Poppunt (nu VI.BE) in Paleis 12 (Brussel) de Music Industry Awards uit. Binnenkort maken we de genomineerden bekend. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar via www.mias.be.

Promo adverteren

Reclame