VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Dit zijn de winnaars van de Sectorawards!

Dit zijn de winnaars van de Sectorawards!

Morgenavond is het zover: na twee jaar vinden de Music Industry Awards (MIA’s) opnieuw plaats. Het wordt een bijzondere dubbeleditie waarin artiesten uit zowel 2020 als uit 2021 worden geëerd. Wie er die avond in de prijzen valt is nog in spanning afwachten. Wel al bekend zijn de MIA-winnaars in de sectorcategorieën, bepaald door de muzieksector: ‘Artwork’, ‘Auteur/componist’, ‘Live act’, ‘Muzikant’, ‘Producer’ en ‘Videoclip’.

29.04.22

Nieuws

Sectorawards

De voorbije weken werden de Sectorawards al uitgereikt. Hiervoor sloegen VI.BE en de VRT de handen in elkaar met Proximus. De winnaars in de sectorcategorieën werden de afgelopen weken verrast met een MIA. Elke overhandiging werd ingeblikt op video. Een overzicht van de video’s kan je bekijken op de kanalen van de MIA’s, VI.BE en Pickx.

Dit zijn de winnaars van een MIA in de categorieën ‘Artwork’, ‘Auteur/componist’, ‘Live act’, ‘Muzikant’, ‘Producer’, ‘Videoclip’ en de 'Sector Lifetime Achievement Award'.

Sector Lifetime Achievement Award - Jean Kluger

Jean Kluger (°1937) speelde achter de schermen van de muziekwereld als componist, uitgever en producer een onmisbare rol in de voorbije decennia, zowel in België als daarbuiten. Hij ontving de award uit handen van Bart Peeters, en hoe dat verliep kan je hier herbekijken.

MIA Artwork - Sylvie Kreusch - Montbray

Niet alleen de plaat zelf, ook het artwork van ‘Montbray’, het debuutalbum van Sylvie Kreusch, is een absoluut pareltje. Samen met Walter Van Beirendonck, een grote fan van Sylvie, werd ze met de MIA verrast op een optreden in het ModeMuseum. De hoes van ‘Montbray’ werd ontworpen door haar beste vriend, kunstenaar Stef Van Looveren. Bekijk de volledige video hier.

MIA Videoclip - Charlotte Adigéry & Bolis Popul - Bear with me (and I'll stand bare before you)

Geen clip die zo goed de gevolgen van een lockdown wist weer te geven als de clip die Alice Kunise regisseerde voor het nummer ‘Bear with me (and I’ll stand bare before you)’ van Charlotte Adigéry & Bolis Pupul. Goede vriendin Elodie Ouedraogo mocht hen dan ook de Sectoraward voor ‘Beste videoclip’ overhandigen. Bekijk de volledige video hier.

MIA Producer - Jasper Maekelberg

Met het album ‘Night Funeral’ dat hij uitbracht met zijn eigen band Faces On TV wist Jasper Maekelberg in 2018 al heel wat potten te breken, maar ook als producer is hij een grote naam in België. Van Sylvie Kreusch over Jef Neve tot Gabriel Rios, maar ook Douglas Firs en Hypochristmutreefuzz. Aan dat imposante lijstje mag je trouwens ook Soldier’s Heart, Mauro Pawlowski, Flying Horseman of Mintzkov toevoegen. Bekijk de volledige video hier.

MIA Muzikant - Mauro Pawlowski

Wanneer je al bijna 30 jaar lang een van de meest getalenteerde muzikanten in de Belgische muziekscene bent, en dat ook nog eens toont via ontelbaar veel projecten, is het niet meer dan terecht dat je de Sectoraward voor beste Muzikant wint. Hoe Mauro de MIA in ontvangst nam kan je hier herbekijken.

MIA Auteur/Componist - Stefaan Fernande

‘Nobelprijs’ van Clouseau. ‘Porselein’ van Yasmine. ‘Vuurwerk’ van Camille. Al deze nummers hebben een ding gemeen: Stefaan Fernande. Een zeer logische keuze voor de Sectoraward voor beste auteur/componist dus. Jammer genoeg moesten we vorig jaar veel te vroeg afscheid nemen van Stefaan. Kris Wauters overhandigde de Award aan zijn mama. Herbekijk het hier.

MIA Live Act - Balthazar

Al jaren staat Balthazar live garant voor knallende en pakkende optredens. De band bouwde zo in eigen land en internationaal een trouw publiek op. Meer dan terecht, deze MIA voor Live Act. Kijk hier hoe ze net voor het inchecken naar Tel Aviv verrast werd op de luchthaven.

Spannend afwachten wie nog in de prijzen valt

Afspraak om 20u20 op Eén voor een heerlijke liveshow vol optredens van uiteenlopende artiesten van eigen bodem. Niemand minder dan Angèle, Bazart, Camille, Bart Peeters, Meskerem Mees, Sylvie Kreusch, Metejoor, Soulsister en Regi treden op - en sommige van hen brengen enkele verrassingsgasten mee het podium op...

Laatste tickets voor de awardshow MIA’s

Wie deze feestelijke dubbeleditie van de MIA’s wil bijwonen op zaterdag 30 april in Paleis 12 (Brussel), kan de laatste tickets kopen via mias.be of paleis12.com. De MIA’s zijn op zaterdagavond 30 april live te volgen op Eén.

De Music Industry Awards is een organisatie van VRT en VI.BE.