VI.BE

Meskerem Mees haalt Grand Jury Prize op Music Moves Europe Awards binnen!
© ben houdijk

Meskerem Mees haalt Grand Jury Prize op Music Moves Europe Awards binnen!

De donderdagavond op Eurosonic staat traditiegetrouw in het teken van de Music Moves Europe Awards. Uit de 15 genomineerden werden uiteindelijk 6 winnaars gekozen door een professionele jury. Eén van hen krijgt daarbovenop ook de Grand Jury Prize. En dat is Meskerem Mees.

20.01.22

Nieuws

De Music Moves Europe Awards zijn de prijzen van de Europese Unie voor opkomende artiesten die het Europese geluid van vandaag en morgen vertegenwoordigen. Een professionele jury bestaande uit mensen van o.a. BBC Radio 1, Mad Cool Festival, KEXP en Spotify bekroonde Blanks, ДEVA , Denise Chaila, Mezerg en Alina Pash met een geldprijs van €10.000. Meskerem Mees – voormalig Sound Track laureaat – werd uitgeroepen tot Grand Jury Award-winnaar en kreeg naast dit bedrag ook nog een groene reischeque ter waarde van €5.000. De publieksprijs (ter waarde van 5.000 euro) ging naar Ladaniva. 

De jury was unaniem in haar beslissing. “Authentic, Mystical and timeless with a beautiful voice. Meskerem Mees stands out, with her soulful songs and impeccable performance. She just has it!” Voor Meskerem Mees geeft dit een mooie boost aan de uitbouw van haar internationale carrière. Na showcases als MaMA en Reeperbahn zal ze deze zomer ook te zien zijn op verschillende Europese festivals. Meskerem is ook genomineerd voor 4 MIA’s op 30 April: Alternative, Breakthrough, Solo Woman en Author/Composer. 

In respectievelijk 2019 en 2021 sleepten blackwave. en Lous and the Yakuza een MMEA in de wacht. Andere internationale genomineerden de afgelopen jaren waren o.a. Rosalia, Stromae, Adele, Mumford & Sons, Dua LipaFountaines D.C., Inhaler en Girl In Red. Proficiat Meskerem!