VI.BE

Meskerem Mees genomineerd voor Music Moves Europe Award
meskerem mees © kaat pype

Meskerem Mees genomineerd voor Music Moves Europe Award

Het gaat hard voor Meskerem Mees, want na lovende buitenlandse reacties op haar debuutalbum ‘Julius’ en spots op showcasefestivals als MaMA in Parijs, Eurosonic in Groningen en Reeperbahn in Hamburg, is ze nu genomineerd voor een Music Moves Europe Award 2022.

22.11.21

Nieuws

De Music Moves Europe Awards is de prijs van de Europese Unie voor opkomende artiesten die het Europese geluid van vandaag en morgen vertegenwoordigen. Deze onderscheiding wordt mede mogelijk gemaakt door EMEE het Europese netwerk van exportbureaus waarvan VI.BE lid is. Elk jaar ontvangen uitmuntende opkomende artiesten een Music Moves Europe Award als erkenning voor hun internationale succes. De genomineerden worden geselecteerd via een proces waarbij de gegevens van de Music Moves Europe Charts gecombineerd worden met aanbevelingen van muziekprofessionals uit heel Europa.

Meskerem Mees is één van de 15 genomineerde artiesten en zou één van de 6 prijswinnaars van dit jaar kunnen zijn. Uit de nominaties zal een internationale jury 5 artiesten belonen met een geldprijs van €10.000. 1 artiest wordt uitgeroepen tot Grand Jury Award-winnaar, neemt een geldprijs van €10.000 mee naar huis en ontvangt een groene reischeque ter waarde van €5.000.

Daarnaast krijgt een van de 15 genomineerden ook een publieksprijs (The Public Choice Award). De publieksprijs (ter waarde van 5.000 euro) wordt uitgereikt aan de genomineerde die tijdens een online-stemcampagne de meeste stemmen krijgt. In 2019 sleepten de  heren van blackwave. een MMETA in de wacht terwijl in 2021 Lous and The Yakuza haar nominatie verzilverde. In 2020 was Charlotte Adigéry genomineerd. 

Eind 2019 werd Meskerem Mees één van de achttien Sound Track laureaten. Een jaar later won ze Humo’s Rock Rally. En in 2021 ging ze naar huis met de prestigieuze Montreux Jazz Award op het gelijknamige festival en mocht ze gaan jammen met José James en Shabaka Hutchings. Ondertussen ligt ook haar debuut ‘Julius' in de winkel en tourt ze dit najaar in het clubcircuit. 

Tijdens ESNS in januari worden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt. Wij duimen alvast mee. Stemmen op Meskerem Mees kan hier op de MMETA-site

Meer info: Music Moves Europe Talent Awards