VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Mentors gezocht voor het we.grow programma van Keychange en shesaid.so

Mentors gezocht voor het we.grow programma van Keychange en shesaid.so

Shesaid.so en Keychange lanceerden net hun Europese mentoring programma voor 2023, we.grow. Daarvoor zijn ze op zoek naar ervaren professionals en artiesten uit de muziekindustrie. Interesse? Meld je hier aan t.e.m. 17 februari.

09.02.23

Nieuws

Shesaid.so is een wereldwijde, onafhankelijke gemeenschap van vrouwen en gender non-conforme personen uit alle sectoren van de muziekindustrie. Hun missie is het verbinden en versterken van ondervertegenwoordigde gemeenschappen om te evolueren naar een meer rechtvaardige muziekindustrie voor iedereen. Shesaid.so organiseert interactieve evenementen voor haar leden en uitgebreide netwerkevents, evenals showcases die een licht werpen op getalenteerde artiesten en hun vertegenwoordigers. Ten slotte werken ze met hun mentorprogramma we.grow aan het verhogen van het aantal vrouwen/gendernonconforme mensen die vooruitgang boeken in hun carrière. 

Keychange is een internationaal initiatief, geleid door Reeperbahn Festival, PRS Foundation en Musikcentrum Öst, dat de toekomst van muziek verandert door festivals, media en muziekorganisaties aan te moedigen ten minste 50% vrouwelijke en genderexpansieve artiesten en professionals in hun programmering, personeel en daarbuiten op te nemen. Elk jaar nemen 74 opkomende artiesten en vernieuwers uit heel Europa en Canada deel aan internationale festivals, showcase-evenementen, samenwerkingen en een programma van creatieve labs. Keychange wil veranderingen versnellen en een betere, meer inclusieve muziekindustrie creëren voor de huidige en toekomstige generaties.

we.grow is een peer-to-peer mentorprogramma voor vrouwelijke en gender non-conforme artiesten en vernieuwers. Het is gericht op het empoweren van vrouwelijke en gender expansieve artiesten en vernieuwers die vaak niet het nodige zelfvertrouwen hebben om hun carrièredoelen te verwezenlijken, o.a. door een gebrek aan senior rolmodellen. Via dit programma krijgen de deelnemers de kans om positieve rolmodellen te ontmoeten, one-on-one, van hen te leren en door hen gemotiveerd te worden. Het duurt 6 maanden, van maart tot september.

Gezocht: mentors! 

Shesaid.so en Keychange zijn op zoek naar ervaren professionals en artiesten uit de muziekindustrie (alle genders, achtergronden en landen welkom) die hun expertise willen overdragen aan de Keychange deelnemers van dit jaar, als mentoren in het kader van we.grow. Ze moeten minstens 7 jaar ervaring hebben in de muziekindustrie.

Interesse? Meld je hier aan t.e.m. 17 februari.

Meer informatie 

Alle info vind je op de site van Keychange