VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

MENT Ljubljana 2025: open call voor artiesten
Lekker Collective

MENT Ljubljana 2025: open call voor artiesten

Showcasefestival MENT Ljubljana nodigt Europese artiesten uit voor de elfde editie van MENT in 2025. Je kan je gratis inschrijven voor het Sloveense festival tot 1 september.

31.05.24

Nieuws

Showcasefestival MENT Ljubljana lanceert een open call voor Europese bands, solo performers, live acts en djs mét concertervaring om het beste van zichzelf te laten zien op de elfde editie die loopt van 12 tot en met 15 februari 2025. 

Best Small Festival

MENT is een van de meest toonaangevende showcasefestivals en muziekconferenties in Midden- en Oost-Europa en werd in 2018 nog uitgeroepen tot ‘Best Small Festival’ op de European Festival Awards. Het driedaagse festival biedt wat voor iedereen, met 16 podia en genres die variëren van rock, pop, elektronica en folkrock tot hiphop en dj-shows.

Deze editie traden 78 artiesten uit 24 landen op in de Sloveense hoofdstad. Op de affiche stonden o.a. Pruillip, Porcelain ID, Martha Da’ro, ECHT!, Avalanche Kaito en Ada Oda . Van de 6.000 bezoekers die naar Ljubljana afzakten, kwamen de meesten uit Slovenië zelf of nabijgelegen landen Kroatië, Servië, Hongarije, Oostenrijk en Italië. 

Conferentie

Naast het showcasegedeelte, organiseert MENT ook netwerkrecepties en een conferentiegedeelte waar actuele topics uit de muziekindustrie besproken worden. Deze editie waren er 500 buitenlandse en lokale muziekprofessionals uit 35 landen (organisatoren van festivals, managers van concertzalen, uitgevers, muziekagenten, managers, vertegenwoordigers van promotiebureaus, media, ...). 

Het festival staat zowel open voor bands, solo-artiesten als dj’s. Inschrijven is gratis en kan nog tot 1 september. Alle kandidaten ontvangen uiterlijk 20 december bericht over de uitslag via e-mail.

Alle info: ment.si en roel@vi.be