VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

MENT 2024: open call voor artiesten
© heisa

MENT 2024: open call voor artiesten

De tiende editie van het showcase festival Ment in Ljubljana gaat door van 21 tot en met 24 februari. Inschrijven kan vanaf nu tot 1 september.

02.06.23

Nieuws

MENT Ljubljana is een van de toonaangevende showcasefestivals en muziekconferenties in Midden- en Oost-Europa. In 2018 werd Ment uitgeroepen tot ‘Best Small Festival’ op de European Festival Awards. Op de laatste editie traden 78 artiesten uit 24 landen drie dagen lang op 15 podia in Ljubljana op, variërend van rock, pop, elektronica en folkrock tot hiphop en dj-shows. De editie werd bijgewoond door 6.000 bezoekers, van wie de meerderheid lokaal was, maar velen ook uit het buitenland kwamen, voornamelijk uit nabijgelegen landen - Kroatië, Servië, Hongarije, Oostenrijk en Italië. In 2022 stonden o.a. Heisa, Echoes Of Zoo, Sky H1 & Mika Oki en Tukan op de affiche.

Naast het showcasegedeelte is er ook een conferentiegedeelte waar actuele topics uit de muziekindustrie besproken worden en zijn er netwerkrecepties. De conferentie werd bijgewoond door meer dan 500 buitenlandse en lokale muziekprofessionals (organisatoren van festivals, managers van concertzalen, uitgevers, muziekagenten, managers, vertegenwoordigers van promotiebureaus, media , ...). De deelnemende afgevaardigden kwamen uit 35 landen.

In de afgelopen jaren kwam de media-aandacht uit heel Europa en daarbuiten. De optredende acts verschenen zowel in diverse lokale en regionale Europese media als op KEXP Radio, BBC Radio, Clash, The Wire, Under the Radar, The Quietus, The 405, Drowned in Sound, … 

Het festival staat zowel open voor bands, solo-artiesten als dj’s. Inschrijven is gratis en kan via deze link. Deadline is 1 september. Alle kandidaten ontvangen uiterlijk 12 januari bericht over de uitslag via e-mail 

Alle info: ment.si en roel@vi.be

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame