VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

MENT 2023: open call voor artiesten
© heisa

MENT 2023: open call voor artiesten

De vorige editie is nog maar net achter de rug of het sympathieke showcasefestival in Ljubljana lanceert al een nieuwe open call voor volgend jaar. Deadline voor de inschrijvingen is 1 oktober!

11.07.22

Nieuws

Dit jaar verschoof het Sloveense showcasefestival naar de zomerperiode omwille van covid, maar vanaf volgend jaar vindt de negende editie van Ment opnieuw plaats in het voorjaar. Tussen 29 en 31 maart kunnen zowel bands als solo artiesten zich presenteren aan Europese muziekprofessionals over heel de stad. Tijdens de laatste editie in juni 2022 traden meer dan 70 acts uit 24 landen op waaronder uit België Heisa, Echoes Of Zoo, Sky H1 & Mika Oki en Tukan

In 2018 werd Ment uitgeroepen tot ‘Best Small Festival’ op de European Festival Awards. Met haar 5.000 bezoekers, waarvan ongeveer 600 geregistreerde delegates is het een stuk overzichtelijker dan de grotere spelers als ESNS of The Great Escape. Het gestructureerde conferentieluik en het beperkt aantal netwerkrecepties zijn ideaal om duurzame contacten te leggen, in het bijzonder voor wie interesse heeft in de Centraal- en Oost-Europese muziekscene.

Opgepast: inschrijven moet voor 1 oktober en kan via deze deze link. VI.BE zal samen met WBM de geselecteerde kandidaten voor beide events ondersteunen met een Belgium Booms-campagne. 

Alle info: ment.si en roel@vi.be