VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

MENT 2022: deze Belgische artiesten spelen deze week in Slovenië
sky h1 © anastasia moser

MENT 2022: deze Belgische artiesten spelen deze week in Slovenië

Het Sloveense showcasefestival MENT maakte onlangs haar volledige line-up bekend. Meer dan 80 acts uit 25 verschillende landen zullen tussen 8 en 10 juni verspreid over 15 podia dingen naar de goedkeuring van muziekprofessionals van over de hele wereld. Op de affiche dit jaar ook 4 Belgen, en jij kan met korting naar het festival.

07.06.22

Nieuws

De openingsdag van het festival wordt gekleurd door de groovy combinatie van elektronische klanken en jazz van het Brusselse Tukan. Omdat onze Belgische jazz aan het boomen is, staat 2 dagen later Echoes Of Zoo op het programma met hun originele mix van Oosterse klanken, Afrikaanse percussie, dub en psychedelica. In een club genaamd Channel Zero dan nog wel!

Op 9 juni organiseert Belgium Booms, de samenwerking tussen Wallonie-Bruxelles Musiques en VI.BE, een netwerkdrink in Ljubjlana. Het Sloveense publiek en de internationale muziekindustrie kan dan ook kennis maken met de IDM, downtempo, ambient, jungle en 90’s elektronica van Sky H1 die voor de gelegenheid wordt bijgestaan door de visual artist Mika Oki. Alles kapot dan maar moeten de organisatoren gedacht hebben want de complexe noiserock van HEISA sluit die dag af. 

Belgische bands op MENT Festival: 

  • Tukan, woensdag 8 Juni, 20:15, - Kino Šiška 
  • Sky H1 & Mika Oki A/V show, donderdag, 9 juni, 19:00 - Kino Šiška
  • Heisa, donderdag, 9 juni, 23:30 - Klub Gromka
  • Echoes Of Zoo, vrijdag, 10 juni, 22:00 - Channel Zero

In het oog springende internationale acts zijn dit jaar o.a. Yves Tumor, Oklou en Dorian Concept. MENT staat ook voor interessante debatten en pannelgesprekken. Bevestigde sprekers zijn o.a. Becki Sugden (agent van Anderson Paak), Ronald Keizer (manager Altin Gün), Chris Eckman van Glitterbeat Records en Oscar Strajn van ESNS.

De overzichtelijke schaal van het festival is ideaal om duurzame contacten te leggen, in het bijzonder voor wie interesse heeft in de Centraal- en Oost-Europese muziekscene. VI.BE kan aan een gelimiteerd aantal Belgische pro’s een reductie van 30% op het inschrijvingsgeld aanbieden. Interesse? Mail dan naar Roel@vi.be.

Alle info vind je hier.

Lotto april

Reclame