VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Meer genomineerden en nieuwe categorie bij de MIA’s
© lucinde wahlen

Meer genomineerden en nieuwe categorie bij de MIA’s

Op 29 november lanceren VRT en VI.BE de nieuwe MIA-campagne. Dan worden de genomineerden bekendgemaakt en kunnen publiek en muzieksector stemmen op hun favorieten in 17 MIA-categorieën. Dit jaar worden er twee wijzigingen doorgevoerd.
 

10.11.23

Nieuws

De categorieën ‘solo vrouw’ en ‘solo man’ worden samengevoegd tot een nieuwe categorie: ‘solo artiest’. Verder zullen meer artiesten kans maken om genomineerd te worden want per categorie zullen er 5 in plaats van 4 genomineerden zijn. Op 24 januari komen we in het Sportpaleis te weten welke artiesten de MIA’s in de wacht slepen.

VRT en VI.BE creëren met de categorie ‘solo artiest’ een genderneutrale categorie. Een toekomstgerichte keuze waarbij de muziek centraal staat en niet langer het gender van een artiest. Het feit dat steeds meer vrouwelijke artiesten nadrukkelijk op de voorgrond treden, zorgt er ook mee voor dat deze beslissing nu genomen wordt. 

De genomineerden worden bepaald door een brede, onafhankelijke mediajury (muziekprofessionals bij radio, tv, kranten, tijdschriften en online media) en vanaf dit jaar zullen meer artiesten een kans krijgen om een MIA-nominatie in de wacht te slepen. Per categorie zullen publiek en sector namelijk kunnen kiezen tussen 5 in plaats van 4 genomineerden. Op die manier willen VI.BE en VRT meer artiesten, die het jaar mee gekleurd hebben, in de kijker zetten.

De MIA’s zijn er weer, midden in de Week van de Belgische muziek!

Stromae en Pommelien Thijs grote winnaars van MIA’s 2022

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame