VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Stefanie Callebaut kiest Mavee in Belpop
sound track finale in het depot © margit vantoortelbom

Stefanie Callebaut kiest Mavee in Belpop

Deze zomer luisteren we nog net dat tikkeltje aandachtiger naar Belpop op Radio 1, het programma voor Belgische klassiekers én nieuw talent op de nationale radiogolven. Elke zaterdag kiest een centrale muzikale gast namelijk één Sound Track laureaat uit die hem/haar triggert, en krijgt die artiest airplay in het druk beluisterde programma.

22.08.22

Nieuws

Zaterdag was Stefanie Callebaut van SX, die zelf ooit meedeed aan de voorloper van Sound Track, de centrale gast. “Wij begonnen indertijd via de provinciale concoursen (toen Westtalent in West-Vlaanderen) en stroomden door naar VI.BE on air. VI.BE, en ook de mensen achter erachter, betekenden veel in het begin: ze stuurden ons advies en informatie over hoe de muziekindustrie werkt en gaven veel speelkansen.” 

Stefanie werd het meest geprikkeld door MAVEE en haar track ‘My Style’. “Ze is nog maar 20, maar ze staat er. De songs zijn heel goed. Ik zag haar nog niet live, maar op beeld voel ik dat zij klaar is om een volgende stap te zetten. En dat vind ik belangrijk. Als ik terugkijk naar SX, zie ik op welke momenten we er nog niet 100% klaar voor waren, of wanneer net wel. Dat is een belangrijke factor: dat je klaar bent voor de kansen en stappen die je krijgt.”  

Mavee begon naar eigen zeggen covers te maken om haar verlegenheid te overwinnen. “Ik herken dit helemaal. Ik heb zelf heel hard moeten werken om het performer gehalte te krijgen tot op het niveau waar ik nu sta en al mijn angsten los te laten.” 

Wil jij het fragment herbeluisteren? Dat kan hier

Stem elke zaterdag tussen 13 en 15u je radio af op Radio 1 en ontdek wie de komende weekends aan bod komt. Natuurlijk houden we je ook via de websites van Sound Track en Radio 1 op de hoogte.

Meer info over Sound Track, podium- en kansenparcours van VI.BE, Clubcircuit, AB en JHOB, kan je hier vinden. 

Alex Callier kiest Ysmé in Belpop

Coely kiest Alioth in Belpop

Raymond kiest Meltheads in Belpop op Radio 1

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame