VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Lotto doet winnen: proficiat JH De Flodder, Vol Tapijt en HIPPOPROCKSTARS

Ook voor deze editie van Lokale Helden gingen we samen met onze partner Lotto op zoek naar de drie strafste lokale organisatoren die zich dag in dag uit inzetten voor hun lokale scene. Organisaties van overal in Vlaanderen en Brussel dienden in om kans te maken op de geldprijs van €1.000, maar, jammer genoeg, kon de jury maar drie winnaars selecteren.

02.04.24

Nieuws

Het werd voor de jury een klassiek verhaal van ‘kiezen is verliezen’. Iedereen die zijn lokale scene een warm hart toedraagt, is sowieso een topper, maar voor deze wedstrijd koos de deskundige jury, na lang wikken, wegen en verhit discussiëren, de volgende drie prachtexemplaren: JH De Flodder (Langemark), Vol Tapijt (Zaventem) en HIPPOPROCKSTARS (Antwerpen). 

Deze lokale organisatoren bewijzen dat lokale initiatieven van enorme waarde kunnen zijn. Dikke merci dus, Lotto! Een warme oproep aan alle organisatoren: laat ook jouw lokale artiesten en organisatoren niet in de steek. Support your local scene! 

JH De Flodder – Langemark

Jeugdhuis De Flodder zet zich in voor lokale opkomende bands en dj’s, door hen de kans te geven om hun talent te tonen aan een breder publiek. Voor Lokale Helden organiseert het jeugdhuis een heel weekend gewijd aan lokaal talent, met optredens, dj's en een BBQ-buffet op 26, 27 en 28 april. Drie dagen lang ligt de focus op het vieren van lokaal talent en het versterken van de banden in de buurt. Dankzij de Lotto steun kan het jeugdhuis extra inzetten op de verbinding van hun buurt, het uitbreiden van promotie, beter audiomateriaal tijdens het Flodderweekend en extra kansen bieden aan opkomende artiesten, zodat zij een vliegende start kunnen maken richting hun carrière. 

Vol Tapijt – Zaventem

Vol Tapijt is een collectief met een sociaal-cultureel karakter, dat bestaat uit jonge enthousiastelingen uit Zaventem. Ze leggen hun tapijten neer op diverse locaties in Groot-Zaventem, en creëren zo een openbare ruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Met toegankelijke activiteiten streven ze ernaar zowel jong als oud, te inspireren met muziek en cultuur, blazen ze (hernieuwd) leven in Zaventem en zorgen ze ervoor dat de jeugd niet (of minder snel) wegtrekt naar Brussel.

Op 27 april organiseren zij hun Relaunch, hier wordt de éénjarige revival van Vol Tapijt gevierd. Met deze revival willen ze een jaar vol nieuw geweld, gezelligheid en laagdrempelige cultuur, feestend inzetten! Met de gewonnen 1000 euro willen ze hun artiesten beter ondersteunen door in te zetten op betere technische ondersteuning, én willen ze hun event gratis toegankelijk maken, om zo de monetaire drempel voor jongeren weg te werken.
 

HIPPOPROCKSTARS – Antwerpen

HIPPOPROCKSTARS, opgericht door rapper AKB alias Yeboah Benhelima uit Antwerpen, biedt jongeren uit moeilijke thuissituaties een podium om creatief bezig te zijn. Naast festivals organiseert de organisatie workshops en evenementen om jongeren kennis te laten maken met kunstdisciplines. Met mentoring en begeleiding richt de organisatie zich op persoonlijke groei, mentaal welzijn en gemeenschapsopbouw voor jongeren. 

Op 27 april organiseren ze Lokale Helden in Trix, waar jongeren uit kansarme situaties hun talenten kunnen tonen. Dankzij steun van Lotto kan de organisatie maandelijkse workshops aanbieden om de veerkracht en het zelfvertrouwen van jongeren te versterken, en zo een veilige omgeving te creëren voor persoonlijke en creatieve groei.