VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Lokale Helden organisatoren uit Jette, Izegem en Avelgem krijgen boost van Lotto

Nog maar 2 weken tot we opnieuw samen kunnen genieten van Lokale Helden over heel Vlaanderen en Brussel! Na het lezen van de meer dan 30 hartverwarmende inzendingen kunnen wij al niet meer wachten tot 30 april. Wederom werd het de jury aartsmoeilijk gemaakt om knopen door te hakken, maar na lang wikken en wegen kwamen ze met 3 winnaars uit de bus.

21.04.22

Nieuws
GC Essegem (Jette, BHG) met hun Lotto cheque

GC Essegem (Jette, BHG) met hun Lotto cheque

GC Essegem (Jette, BHG)

GC Essegem biedt podiumkansen aan lokale, muzikale Brusselse bands en artiesten. Hun Lokale Helden worden zorgvuldig uitgekozen door een lokale jury, een samenstelling van professionelen en buurtbewoners. Zo betrekken ze de bewoners van de nabijgelegen wijken door een deel van hun programmatie uit handen te geven. Ook tijdens het evenement spreken ze een zo breed mogelijk publiek aan door een verscheidenheid aan genres voor te schotelen. Hun motto: “een divers programma trekt een divers publiek”, dat is een initiatief dat wij alleen maar kunnen toejuichen!

​ART’Iz (Izegem, West-Vlaanderen) met hun Lotto cheque

​ART’Iz (Izegem, West-Vlaanderen) met hun Lotto cheque

​ART’Iz (Izegem, West-Vlaanderen)

ART’Iz, één van de meest bruisende kunstacademies van dit land, laat de leerlingen hun songs echt tot leven komen tijdens hun showcase. Tijdens de opleiding leggen ze de nadruk op het creërende aspect en het genot van samen spelen, dat zal ook duidelijk te merken zijn op 30 april. 13 bands zullen het podium betreden en tonen wat ze in hun mars hebben. Dat doen ze allemaal in het Oude Goederenstation van Izegem, een verborgen parel vol mogelijkheden. Het gebouw herbergt een grote historische waarde en is onroerend en bouwkundig erfgoed. Wat gaan ze met deze €1.000 doen? Het geld wordt integraal gebruikt om een professionele studio te huren waar de songwriting-leerlingen onder begeleiding van een professional hun eigen songs kunnen opnemen, een unieke kans dus!

Kreatief Ateljee Krak vzw (Avelgem, West-Vlaanderen) met hun cheque

Kreatief Ateljee Krak vzw (Avelgem, West-Vlaanderen) met hun cheque

Kreatief Ateljee Krak vzw (Avelgem, West-Vlaanderen)

Kreatief Ateljee Krak vzw, a.k.a. jeugdhuis Krak, organiseert in samenwerking met de dienst Jeugd en Cultuur Avelgem en lokale partners een uniek en divers Lokale Helden-parcours uit doorheen de gemeente. Het grootse evenement vormt meteen ook de kick-off voor het jubileum van het jeugdhuis dat in 2023 50 jaar wordt. Een heuse foto- en video-expo, een showcase in het oude stationsgebouw, optredens in lokale horecazaken en bij andere handelaren, bands en dj’s in het jeugdhuis, … het wordt een avond bomvol muziek van zowel gevestigde als nieuwe artiesten

De strafste samenwerkingen van Lokale Helden 2022

Get to know them via lokalehelden.be

Welkom, gloednieuwe Lokale Helden initiatieven!

Maak kennis op lokalehelden.be

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame