VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Lancering projectoproep 2022 - 2023 met de Duitstalige Gemeenschap

Samen met de Duitstalige Gemeenschap lanceert het Departement Cultuur, Jeugd en Media de projectoproep 2022 - 2023. Maak je deel uit van de brede culturele en creatieve sector en wens je samen met een partner uit het Duitstalige landsgedeelte een project te realiseren? Aarzel dan niet en dien je voorstel ten laatste op dinsdag 31 mei in. 

13.04.22

Nieuws

Deze bilaterale oproep heeft als doel de culturele samenwerking tussen beide gemeenschappen te bevorderen. De oproep is er voor projecten die gerealiseerd worden tussen 1 september 2022 en 31 augustus 2023. Voorwaarde is dat de ingediende projecten in gelijke mate door beide gemeenschappen ondersteund worden voor een totaalbedrag van maximum € 5.000 (oftewel een subsidie van maximum €2.500 per gemeenschap).

Een mooi voorbeeld van zo’n project is de recente samenwerking rond geluidskunst en audiovisuele kunst  tussen STUK Kunstencentrum en Meakusma Festival. Het resultaat van deze samenwerking bestond uit twee gloednieuwe producties. STUK produceerde de immersieve blackbox installatie Parhelion van mediakunstenaar Mika Oki in residentie. Dit project wordt ook getoond tijdens Meakusma Festival. Omgekeerd zal Meakusma de audiovisuele live performance As Above, So Below van Mark IJzerman en Sébastien Robert uitbrengen op hun label, waarna het werk in STUK zal getoond worden. 

Het reglement en aanvraagformulier vind je hier. De indiendeadline voor deze oproep is dinsdag 31 mei 2022.