VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Laat je horen voor de Landschapstekening Kunsten 2025!

Laat je horen voor de Landschapstekening Kunsten 2025!

Zin om mee te werken aan een grote stand van zaken over de muzieksector? VI.BE levert dit najaar een grote bijdrage aan de Landschapstekening Kunsten 2025 – en daarvoor hebben we jou nodig! Laat horen wat jij ziet als de grootste kansen en bedreigingen in de komende jaren via onze enquête.

29.08.24

Nieuws

Eerst een woordje uitleg: de Landschapstekening Kunsten is een stand van zaken van de recente trends en ontwikkelingen in het Vlaamse kunstenlandschap, die onze collega’s van Kunstenpunt elke zes jaren samenstellen. VI.BE staat daarbij in voor het onderdeel over niet-klassieke muziek. De Landschapstekening is een belangrijke bron van informatie voor de Strategische visienota van de nieuwe minister van Cultuur, die het kunstenbeleid in de komende jaren uitstippelt. 

De Landschapstekening bestaat uit twee delen: een beschrijving van het professionele kunstenlandschap anno 2024, en een opsomming van kansen om de sector te versterken. Als steunpunt voor artiesten en de muzieksector verzamelden we in de voorbije maanden al een boel data voor onze bijdrage in samenwerking met de verschillende genrenetwerken, beheersvennootschappen en belangenbehartigers. 

Graag doen we ook een beroep op jullie ervaringen en inzichten over hoe de muzieksector kan worden versterkt in de komende jaren – zowel vanuit beleid als vanuit de sector zelf. We focussen daarbij op zeven actuele thema’s, die hieronder staan opgesomd. Via deze link kan je uitgebreid jouw stem laten horen over max. drie thema’s. Succes! 

DS Podcastfestival

Reclame