VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Kunstencentrum Voo?uit heet voortaan VIERNULVIER
de vooruit theaterzaal © karin borghouts

Kunstencentrum Voo?uit heet voortaan VIERNULVIER

Na maanden van wikken en wegen heeft Het Kunstencentrum Vooruit in Gent een nieuwe naam: VIERNULVIER, een foutmelding op internet. Het gebouw zelf blijft wel gewoon de naam ‘De Vooruit’ dragen.

18.05.22

Nieuws

De zoektocht naar een nieuwe naam verliep niet zonder slag of stoot. De vraag of er überhaupt wel een naam kon gevonden worden, bracht team Voo?uit tot waar een zoektocht naar iets onvindbaar op het internet vaak eindigt: bij de error-code ‘404’ (page not found).

Het spreekwoordelijke botsen op de error-code leidde uiteindelijk tot de nieuwe naam. VIERNULVIER is het einde van een lange zoektocht, en het begin van iets nieuws. Met deze naam knipogen ze naar het verleden en kijken ze positief naar de toekomst, aldus het persbericht. VIERNULVIER - een cijfer - is bovendien vrij van lading: het refereert niet aan een herinnering, een gebouw, een partij of een geschiedenis.

Nog steeds welkom in De Vooruit

VIERNULVIER koppelt als kunstinstelling haar werking los van haar locatie, en heet je welkom in (& uit) De Vooruit. Het monument in de Sint-Pietersnieuwstraat blijft haar naam behouden, maar VIERNULVIER is veel meer dan enkel De Vooruit. Zo biedt het zomerprogramma een divers aanbod van dans, performance, debat, muziek en nightlife op verschillende locaties in Gent.

Nieuwe plannen

VIERNULVIER gaat de komende jaren voluit voor vernieuwing, experiment en ontdekking. Met circus, spoken word en food worden nieuwe inhoudelijke lijnen aan het programma toegevoegd. Ze kiezen nieuwe huisartiesten voor dans en performance, zetten in op muziekproducties met residenties en een eigen label, en experimenteren met visual arts en gaming.

Meer weten? Check de nieuwe website: https://www.viernulvier.gent/nl/