VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Deze week laatste twee Stoemp! shows!

We nemen je dit najaar met Stoemp! mee op muzikale ontdekkingstocht naar plekken waar je kan thuiskomen. Verwacht je aan een verse reeks caféconcerten vol aanstormend talent en bekende namen in de gezelligste kroegen en hotspots van onze hoofdstad, enthousiast samengesteld door een resem jonge Brusselse organisatoren en collectieven.

20.11.23

Nieuws

Brusseleirs in de keuken 

Niemand kent de Brusselse scene beter dan Brusseleirs zelf, dus krijgen zij de sleutels tot de Stoemp! keuken. VI.BE lanceerde begin dit jaar opnieuw een oproep voor Make Your Own Stoemp!, het traject waarmee de organisatie de komende jaren jonge Brusselaars groeikansen, erkenning en ownership wil geven. Daaruit kwamen 3 trotse en ondernemende Brusseleirs naar voren. Ze kregen carte blanche voor hun eigen Stoemp! avond én zetten die als team met begeleiding helemaal zelf op poten. VI.BE ondersteunt met workshops en netwerk om alle facetten van het organiseren te leren kennen.

Bruce Tanghe, oftewel Ravi Bongo, brengt op zaterdag 7 oktober de hartslag van Afrika tot leven in BARBRA. Hij programmeert er de Amapiano, Afrohouse, Gqom en kuduro van Stiques en dj’s Bona Léa, Blacksapho en Brownsugvr. Op 14 oktober is het de beurt aan Ewout Janssens, a.k.a. Gaminconnu, om de nieuwe hotspot House of Growfunding om te toveren tot een paradijs voor de liefhebbers van live electro. Hij nodigt hiervoor Sleam Tomo en SAWT uit. Ange-Vanesse Nsanzineza maakt van Wapenstilstand dan weer het ideale moment om aandacht te schenken aan zij die hun leven gaven voor een land dat niet van hen was. De line-up, met MAHINA, Imane Guemssy & Tiganwa én dj Femifè belooft alvast een inspirerende avond voor alle leeftijden. Afspraak in Muntpunt Café op 11 november.

Maak kennis met de 3 jonge organisatoren:

Verder gaat Stoemp! straffe samenwerkingen aan met Brusselse organisaties en collectieven. Openen doen we op 28 september met een heuse Stoemp! Stage op Brussel Brost in Paleis 12. Samen met Youth L'AB, het jongerenlab van AB, presenteren we een line-up voor en door Brusselse jongeren. Van Sound Track laureaat Shaka Shams en finalist ONHA over lokale helden Ide SnakeAszulJade & Naïa en COI tot dj-talent A SLAY. De Silent Stoemp! radio als afsluiter garandeert een knalfeest voor Brusselse studenten. 

Op 4 oktober cureert de Brusselse webradio Microwave een programma met het strafste nieuwe jazztalent. Make way voor echofarmer, het duo Bruno de Smet en Moene Peeters en Mess Mellie. Plaats van afspraak is het prachtige Café Flora in Sint-Gillis! Het piepjonge multidisciplinaire collectief Freshman.BXL organiseert op 22 november nog weer een avond vol kraakvers talent in de Beursschouwburg. Op het podium kan je jonge hiphoppers Billy 2v, Kane Ws, Benz Pharaoh en n30 aan het werk zien. Op 5 oktober geeft Stoemp! mee het startschot voor Tournée Lokal, een vers caféconcertencircuit voor lokaal muzikaal talent in Jette. In de iconische kroeg Excelsior staan The Blueseleirs op het podium.

Toptalent in je favoriete kroegen

Verder vult Stoemp! zelf de affiche aan. Zanger, songwriter en multi-instrumentalist Kristiaan Deruytter zet op 12 oktober KFK Hope op stelten als Kristo. Straffe, oprechte songs, de ene keer ingetogen en puur, dan weer opzwepend en funky. Het Goudblommeke In Papier ontvangt op 19 oktober Peixe e Limão, een traditioneel akoestisch trio dat je meeneemt naar verre zonnige landen.  

Indierock/post-punk band Oskyl J. veroverde dan weer een plekje in de gezellige Merlo op 26 oktober. Op 3 november verzamelt Stoemp! een double bill in Brussels Beer Project Dansaert. Mojo & The Kitchen Brothers én het Limburgse trio STEVE: kraakvers rockend talent in aantocht! Daarna is het de beurt aan Brussels hiphop en R&B toptalent Nanakill en de donkere grunge van Bart Kobain. Ze nemen op 7 november het RITCS Café over. Op 14 november ontdek je de heerlijke Rammelrockband Stoop Kid van Diestenaar Jens Rubens. En ook afsluiten doen we in schoonheid, want op 24 november is Stoemp! voor het eerst te gast in platenzaak/koffiebar voor music lovers BXL Central. In het iconische gebouw van toplabel PIAS serveren we een stevige double bill met Peuk en RONKER.