VI.BE

Culturele activiteiten enkel nog mogelijk met 200 bezoekers

Culturele activiteiten enkel nog mogelijk met 200 bezoekers

Een nieuwe week, een nieuw overlegcomité. Het verdict: enkel kleine evenementen kunnen binnen blijven doorgaan, private binnenactiviteiten worden verboden.

03.12.21

Nieuws

Vanaf morgen zijn grote evenementen die binnen plaatsvinden verboden en mogen maximaal 200 mensen aanwezig zijn bij concerten en andere evenementen. Dit weekend is er een kleine overgangsperiode en kunnen evenementen nog tot 4.000 toeschouwers toelaten. Nieuw is ook dat de mondmaskerplicht geldt vanaf 6 jaar. 

Voor de evenementen die wel kunnen doorgaan blijven de huidige regels gelden: 

  • binnen: enkel zittend, met mondmasker én met CST vanaf 50 personen. Onder de 50 personen is het mondmasker sowieso verplicht en kan je met CST werken als je dat op voorhand aankondigt. 

  • buiten: mondmaskerplicht met verplicht CST vanaf 100 personen. Onder de 100 personen buiten is het mondmasker verplicht en kan je met CST werken als je dat op voorhand aankondigt. Je moet wel social distancing kunnen garanderen en aan crowd management doen.

Daarnaast worden alle binnenactiviteiten en bijeenkomsten stilgelegd, met uitzondering van activiteiten bij je thuis, huwelijken, begrafenissen en sport (zonder publiek).

Tot nader order kunnen vormingsactiviteiten nog doorgaan onder de regeling van de diensten van ondernemingen aan consumenten. Dus: als je met je organisatie workshops of lessen aanbiedt die je publiek communiceert en waar het brede publiek zich voor kan inschrijven, dan kan het voorlopig nog. Je moet wel de maatregelen uit het protocol cultuur volgen: preventiemaatregelen duidelijk communiceren, handhygiëne, ventilatie…

De Vlaamse en federale regeringen komen later nog bijeen over de steunmaatregelen. Hopelijk krijgen we hier ook snel duidelijkheid rond.

Kan je een beroep doen op het corona-overbruggingsrecht?

Promo adverteren

Reclame