VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Kiosk Radio lanceert platform 25AV met open call voor muziekproducers
© koen bauters

Kiosk Radio lanceert platform 25AV met open call voor muziekproducers

Het Brussels Kiosk Radio lanceert samen met Radio Raheem (Milaan) en Radio 80000 (Munchen) een gloednieuw platform ter ondersteuning van underground talent uit de Europese beeldende kunst- en muziekscene.

03.10.22

Nieuws

Via dit platform willen de drie online radiostations – onder de naam 25AV – interdisciplinaire contacten bevorderen tussen muzikanten en beeldende kunstenaars uit verschillende delen van Europa. De aankondiging van het nieuwe platform komt meteen met een open call naar artiesten.  

Het project roept muziekproducers en beeldende kunstenaars in heel Europa op om samen te werken en hun gezamenlijke kandidatuur voor vrijdag 14 oktober in te dienen. De aanvraag is slechts een vraag naar referenties en vereist dus nog geen audiovisueel werk.

25AV gaat over internationaal samenwerken: elk audiovisueel project moet gevormd worden door een muziekproducent en een beeldend kunstenaar, die in verschillende Europese landen zijn gevestigd. Een onafhankelijk comité zal 18 duo’s van producers en kunstenaars selecteren, die de opdracht krijgen om een exclusief audiovisueel werk van 15 tot 25 minuten te maken. Daarvoor zal elk geselecteerd project een bijdrage van 2000 euro ontvangen.

Naast online exposure zullen de creaties tussen oktober en december 2023 ook onderwerp zijn van live audiovisuele optredens, lezingen en tentoonstellingen.

Ga voor meer informatie naar de website van 25AV.

Stage oproep 2023

Reclame