VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Kids With Buns, Ramkot en The Haunted Youth zijn De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2021
ramkot, the haunted youth en kids with buns © stubru

Kids With Buns, Ramkot en The Haunted Youth zijn De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2021

De Studio Brussel-luisteraars hebben Kids With Buns, Ramkot en The Haunted Youth uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2021.

29.01.21

Nieuws

Meer dan 850 Vlaamse bands schreven zich via VI.BE platform bijna een half jaar geleden in voor de De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Daaruit selecteerde Studio Brussel met de hulp van een professionele jury, bestaande uit StuBru-presentatrice Black Mamba, Jeroen De Pessemier (The Subs), Thibault Christiaensen (Equal Idiots) en Michael Ilegems (Knack Focus) negen finalisten. De finalisten waren uitgebreid te horen op de radio. De luisteraars mochten een week lang stemmen op hun favorieten.

Donderdagnamiddag maakte Rik De Bruycker de drie winnaars bekend tijdens een coronaproof finale, live vanuit Trix in Antwerpen. Kids With Buns, Ramkot en The Haunted Youth kregen uiteindelijk de meeste stemmen van de luisteraars achter zich en vormen zo samen De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2021. De drie winnaars winnen airplay op Studio Brussel, sieren de cover van Knack Focus, krijgen professionele begeleiding op maat in Trix en advies van VI.BE. Ze treden in de voetsporen van Brihang, Tamino, Sunday Rose, Equal Idiots, Portland, SONS, Crooked Steps, The Radar Station en vele anderen.

Meer info over de winnaars en hun songs ontdek je op VI.BE platform.