VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Jazzahead! 23: terugblik op een zeer geslaagde editie

Jazzahead! 23: terugblik op een zeer geslaagde editie

Ook dit jaar trok Belgium Booms naar Jazzahead!, een van de grootste sectorevenementen in de jazzwereld. Hoe dat verliep, lees je hier!

03.05.23

Nieuws

Een energieke golf van artiesten, bookers, programmatoren, managers, journalisten,… uit alle hoeken van de wereld overspoelt de Messe in Bremen! Met alle eenzelfde doel voor ogen de aankomende 3 dagen: jazz, jazz, en – je raadt het – jazz! Jazzahead! is het grootste jaarlijkse netwerkevenement voor jazzprofessionals van over heel de wereld. Overdag is er de netwerkbeurs die van de Breemse Messe een klein jazz-dorpje maakt. In de avond wisselen de internationale delegates de standen in voor de concertzalen. 

De Belgium Booms stand was het centrale punt voor alles dat Belgische jazz omhelst. Met maar liefst 85 professionals uit de onze jazzscene waren we een van de grootste internationale delegaties tijdens het evenement. Natuurlijk kon onze jaarlijkse netwerkdrink ook weer niet ontbreken. Deze was onovertreffelijk en van overal kwam men naar de drink. Het Belgische Caracole bier werd overvloedig geschonken. En gesmaakt! 

Belgians in the spotlight

Maar liefst 36 showcases waren er te bezichtigen. België had de eer om 3 plaatsen te vertegenwoordigen, over de drie verschillende dagen.

De eerste aan de beurt was SCHNTZL. Het duo palmde met hun hypervisuele, in your face muziek maar dan vriendelijk, het Schlachthof in. De tweede avond was het podium van ESINAM. Zij combineert de akoestische geluiden van de dwarsfluit, keys en enkele percussie-instrumenten met eigen zang. Het geheel bestaat uit een versmelting van Afrikaanse en Europese invloeden. Op de laatste avond was het ten slotte aan Alex Koo, een gedurfde innovator en een rijzende ster in de wereld van jazz & piano. Ook niets dan lof voor deze solo-performance. 

Niet te vergeten was de Belgische tromboniste Nabou Claerhout die te gast was op de club night showcase van de Franse band OZMA. Wat een feest! 

Last but not least een eervolle vermelding voor het project ‘Black Lives - From Generation to Generation’, ondersteund door Belgische agency Jammin‘colorS. Dat werd genomineerd voor ‘Band of the Year International’ voor de German Jazz Preis 2023. Kortom, het was een topeditie! Op naar volgend jaar!

Zo zag Jazzahead! eruit

Belgium Booms is een samenwerking tussen VI.BE en Wallonie-Bruxelles Musiques, met de steun van Sabam for Culture en PlayRight+. Het steunt en promoot Vlaamse, Waalse en Brusselse artiesten in het buitenland, en helpt hen en hun entourage om een duurzame internationale carrière te ontwikkelen. Meer info via belgiumbooms.be. Krijg je niet genoeg van Belgium Booms en onze internationale acties? Neem dan zeker een kijkje op de website, Facebook en Instagram! Vragen over Jazzahead!? Collega Lize to the rescue. 

Promo adverteren

Reclame