VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Jazz, folk & worldwide medewerker Lize vervoegt showcase jury WOMEX

Met trots kunnen we eindelijk meedelen dat onze sector- & internationale medewerker jazz, folk & worldwide muziek, Lize, dit jaar deel zal uitmaken van “The 7 Samurai”, de officiële jury van showcasefestival, conferentie en muziekbeurs WOMEX.

17.02.23

Nieuws

Na een fantastische editie in Portugal, vindt het showcasefestival dit jaar in A Coruna (Spanje) plaats. Van 25 tot 27 oktober zijn we samen met de Waalse collega’s van WBM paraat met een Belgium Booms campagne.

De 7 Samurai

De WOMEX jury, opgericht in 1999, bestaat uit onafhankelijke juryleden die jaarlijks wisselen en afkomstig zijn uit de hele wereld. De vijf Showcase Samurai stellen het showcaseprogramma samen terwijl de twee Conference Samurai de inhoudelijke sessies van het conferentieluik selecteren. De Club-Summit-curator tenslotte werkt samen met het WOMEX-team om dj’s en producers onder de aandacht te brengen.

De jury van dit jaar bestaat uit vier vrouwen en drie mannen die acht landen vertegenwoordigen. Zij brengen uiteenlopende vaardigheden, vooruitstrevende ideeën en een rijke collectieve muzikale kennis van een groot aantal stijlen, sectoren en genres met zich mee. En elk lid brengt hun unieke ervaringen mee: journalistiek, artiestenmanagement, export, boekingsagentschap, platenlabel, cultureel activisme, programmatoren, dj en nog veel meer.

Lize wordt voor de Showcase samurai vergezeld door: 

  • Antonio Martinez (Spanje/Duitsland), oprichter en CEO van Endirecto, co-managing director bij Nordesía.
  • Francis de Souza (Nederland), boeker bij EBB Music, programmator, curator en dj.
  • Magali Berardo (Italië), boeker, freelance consultant en oprichter van Musicalista.
  • Takuya Salam Unagami (Japan): journalist, radio host, auteur, docent en dj.

We vinden het bij VI.BE een hele eer en ook Lize ziet het helemaal zitten:

Een showcase spelen op WOMEX kan een echte springplank zijn, een push voor de carrière van de artiest en de entourage. Ik kan dus niet wachten om alle artiesten te ontdekken en deel uit te maken van dit heel speciale en belangrijke event.

lize colson

WOMEX 2023: open call voor artiesten

Stage oproep 2023

Reclame