VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Wilde Westen en Muziekcentrum Track tonen hun hart voor de Belgische muziek
Jan Delvaux

Wilde Westen en Muziekcentrum Track tonen hun hart voor de Belgische muziek

Wilde Westen trapt de week af met een livestream van Jan Delvaux, waarin hij het heeft over het Kortrijkse Belpopboek ‘Van Johnny Turbo tot Amenra’! Er valt daarnaast ook heel wat anders te beleven in Kortrijk.

20.01.21

Nieuws

Om de week goed op gang te trekken, geeft Wilde Westen i.s.m. Muziekcentrum Track en Quindo de aftrap. Een weekje te vroeg weliswaar, maar zeker de moeite.

Jan Delvaux livestream

Op 4 februari streamt Wilde Westen een gratis livestream, waarin niemand minder dan Jan Delvaux het woord neemt. Hij heeft het over zijn Belpopboek ‘Van Johnny Turbo tot Amenra’ en licht alle Kortrijkse muzikanten uit. Meekijken kan via de website van Wilde Westen!

Jazz Class

Daarnaast organiseert de concertzaal op 11 februari om 20u30 een uiterst interessante online les over de geschiedenis van de Belgische Jazz. Belgische jazz is uitgegroeid tot een kwaliteitslabel dat z’n mannetje kan staan op het internationale platform en geldt als voorbeeld van een gezonde, bloeiende scene. Dat heeft te maken met een nieuwe generatie bands die de regels van het spel duchtig op z’n kop zet en de oversteek maakt naar een nieuw en breder publiek, maar natuurlijk ook met het voorbereidende werk van de eerdere generaties. Hoe is dat allemaal ontstaan? In deze levendige online introductie kom je alles te weten over wat vooraf ging, via grote breuklijnen, ‘kleine’ verhalen, sappige anekdotes en natuurlijk bakken geweldige muziek. Lesgever Frederik Goossens, zelf verwoed verzamelaar en jazzliefhebber, gidst je enthousiast door een eeuw Belgische jazzgeschiedenis en houdt halt bij de belangrijkste gebeurtenissen, albums en artiesten. Hij vertelt over de intrede van jazz in België en voert je mee tot aan de millenniumwisseling. Kers op de taart: hij illustreert de geschiedenis aan de hand van vinylplaten uit zijn eigen collectie!

Andere acties 

Een tijdelijke video-installatie zorgt dat het muziekcentrum Track een week lang letterlijk in teken van de Belgische muziek staat en ook jongerenradio Quindo past hun avondprogrammatie aan. Kortrijk laat zich van zijn meest muzikale kant zien!